Virologul Marc Van Ranst a estimat că durata epidemiei va fi de 10 săptămâni, pe baza a ceea ce se întâmplă acum în China. Informațiile au fost furnizate de Marc Van Ranst joi seară, în emisiunea „The News” de pe VRT, citat de lesoir.be. Marc Van Ranst este un virolog și epidemiolog belgian. 

„Probabil, va dura și mai mult”, a spus el. Acesta a tras un semnal de alarmă  și cu privire la numărul de pacienți care ar urma să crească brusc în zilele următoare.

În opinia sa, coronavirusul va infecta populația săptămâni întregi și va ucide mai multe persoane în zilele următoare. Van Ranst a susținut că spitalele vor continua să se umple și numărul de decese va crește. El își bazează această predicție pe ceea ce a văzut că se întâmplă în metropola chineză din Wuhan, unde a apărut coronavirusul. Acolo, pentru prima dată de la începutul epidemiei, nu au fost înregistrate cazuri noi.

 „Durează 10 săptămâni. Putem analiza ce se întâmplă cu epidemia din Wuhan și probabil va fi același lucru și pentru noi”, a comentat virologul. 

El a spus că îi este imposibil să estimeze când se va înregistra un nivel maxim al epidemiei în Belgia.

„Este dificil să răspunzi la această întrebare. Ne vom asigura că se atinge vârful atunci când numerele scad pentru câteva zile. Deoarece curba continuă să urce, în niciun moment nu putem spune că am ajuns în vârf. Nu vom știi până nu va trece ”, a spus Van Ranst.