Evenimentul Zilei > International > Catalonia, Gerard Piquè în LACRIMI: „Sunt gata să PĂRĂSESC naţionala!”
Catalonia, Gerard Piquè în LACRIMI: „Sunt gata să PĂRĂSESC naţionala!”

Catalonia, Gerard Piquè în LACRIMI: „Sunt gata să PĂRĂSESC naţionala!”

Gerard Piquè , apărător al Barcelonei, după meciul jucat cu porţile închise a vorbit în lacrimi despre tensiunile provocate de votul pentru independenţă a Cataloniei: „Şeful guvernului, Mariano Rajoy, minte, spune că suntem o minoritate, dar noi suntem milioane. Pentru el în 7 ani nu s-a întâmplat nimic exagerat, nicio violenţă..Dar care este nivelul său intelectual se vede. Merge prin lume şi nu ştie o boabă de engleză”.

"Când e vorba de o consultare electorală, se poate vota DA, se poate vota NU, se poate lăsa buletinul de vot gol. Dar trebuie să se voteze, e un drept democratic şi toţi trebuie să-l apărăm'', a spus Piquè, în vestiarul de la Camp Nou.
''Astăzi, dimpotrivă, Garda Civilă a făcut ceea ce a făcut tocmai pentru a împiedica acest drept: eu sunt mândru de lumea din Catalonia care în aceste zile n-a făcut niciun gest de violenţă''. A urmat apoi hotărârea de a juca. ''Conducerea clubului spunea să nu jucăm, cu orice risc: noi însă am discutat în vestiar, între jucători împreună cu conducerea, erau părei diferite. Părerea mea nu conta, dar s-a hotărât să se joace, nimeni nu putea să ne împiedice să intrăm pe teren''.

''Dacă pentru Federaţia spaniolă de fotbal sau pentru oricine altcineva reprezint o problemă, pentru mine nu e greu să fac un pas înapoi şi să mă retrag de la naţională înainte de Mondiale'', a concluzionat Piquè cu ochii în lacrimi, afectat de tot ceea ce se întâmplă în frumoasa ţară.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: