Chef Cătălin Scărlătescu nu le dă salariu angajaților săi și nici nu le permite să ia pauze de fumat. În plus, telefoanele mobile sunt strict interzise în bucătărie.
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Juratul de la „Chefi la cuțite“ își conduce restaurantul cu o mână de fier și vrea ca totul să fie perfect. Le impune angajaților reguli stricte și a găsit o metodă să îi motiveze când vine vorba de câștigurile salariale.
Nu le dă salariu
Cătălin Scărlătescu a declarat, la podcastul lui Speak, că a ales să nu le plătească salariu fix angajaților săi. El a preferat să le ofere un procent din încasări pentru ca aceștia să fie motivați să facă farfurii perfecte.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30.000. Ia tu mult, că dacă iei tu mult, am și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie să greșești“, a declarat Cătălin Scărlătescu.
Reguli stricte
El are și reguli extrem de stricte în bucătărie. Nu sunt permise pauze de fumat, iar vorbitul la telefon este strict interzis. „La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil la personal. Legal, trebuie să-i țin nouă ore la muncă, o oră pauză. Îi rog să vină la ora 16.00. Le spun: Stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți ora de pauză afară și apoi începeți programul. Asta înseamnă disciplină și muncă. Nu poți să faci restaurant fumând și vorbind la telefon“, a mai spus Chef Cătălin Scărlătescu.
El a dezvăluit și că a câștigat mereu bine în meseria sa, chiar și la începutul carierei de bucătar. „În 1994 aveam salariu 1.400 de dolari. Cu timpul am crescut. Eu am muncit pe bani“, a mai spus Scărlătescu, potrivit avantaje.ro.