"Această decizie de suspendare a fost luată în momentul în care mi s-a aprobat transferul la filiala Dobrovăţ. Există o singură problemă. Nu mă doreşte domnul (Gheorghe – n.r) Nichita (preşedintele organizaţiei judeţene Iaşi a PSD – n.r). Situaţia e următoarea: sunt membru PSD Dobrovăţ, cu drepturi depline, dar nu îl pot avea ca şef pe domnul Nichita pentru că nu mă doreşte", a spus europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, citat de Agerpres.

El a explicat jurnaliştilor că a avut de la şeful PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, două acorduri verbale, unul dintre acestea fiind dat în timpul unei discuţii telefonice, iar un altul a fost dat primarului localităţii Dobrovăţ, Cătălin Marinuş, care este şi liderul PSD din localitate.

Cu toate acestea, în şedinţa de sâmbătă a Biroului Permanent Judeţean Iaşi s-a decis invalidarea transferului europarlamentarului Cătălin Ivan.

"Dragnea şi Ponta nu pot să mă excludă din partid fără motiv. Trebuie să îşi asume asta. Sunt întrebat de partenerii noştri de afară ce se întâmplă. În cursul săptămânii viitoare voi avea mai multe întâlniri cu partenerii externi şi le voi explica ce se întâmplă", a mai spus europarlamentarul Cătălin Ivan.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele filialei PSD Dobrovăţ, primarul Cătălin Marinuş, a afimat că a acceptat transferul în interesul organizaţiei, "Dobrovăţul fiind prima comună din România care are europarlamentar".

Preşedintele filialei ieşene a PSD, Gheorghe Nichita, a declarat pentru Agerpres că europarlamentarul Cătălin Ivan nu este membru al filialei, deoarece membrii Biroului Permanent Judeţean Iaşi au votat în şedinţa de sâmbătă invalidarea transferului.

Întrebat de jurnalişti dacă în urma deciziilor adoptate în ultima vreme de liderii PSD va părăsi formaţiunea politică, europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că "am fost, sunt şi voi fi social democrat".

"De ce să plec? Am fost în PSD, sunt în PSD şi voi fi. E o situaţie de moment. Dacă drepturile mele sunt încălcate, voi contesta pe cale legală aceste decizii ", a mai spus Cătălin Ivan

Te-ar putea interesa și: