"Dacă decizia este definitivă şi trebuie să schimbăm mesajul «USL trăieşte», atunci vom găsi alte cuvinte care să exprime exact acelaşi lucru şi anume să spună foarte clar celor care au votat în 2012 că nu ne dezicem de nicio virgulă măcar din programul nostru de guvernare, cel al USL, că tot ce am promis în 2012 rămâne perfect valabil şi ne luptăm să ducem la îndeplinire, să ne ţinem de cuvânt, că lupta noastră cu regimul lui Băsescu continuă chiar şi fără PNL şi că proiectul în sine, proiectul USL, e la fel de valabil acum ca şi înainte de a pleca liberalii din Uniune", a precizat Ivan, citat de mediafax.ro.

El a precizat că se va merge pe o altă variantă, care va folosi alte cuvinte, dar că mesajul în sine nu va fi schimbat. "Deci vom găsi ale cuvinte. Dacă «USL trăieşte» deranjează vom spune altfel, găsim o variantă. Important e mesajul din spatele cuvintelor, iar mesajul va fi exact acesta", a adăugat Ivan.

BEC a emis 17 decizii în cazul folosirii denumirii USL pe afişele de campanie ale alianţei PSD-UNPR-PC, toate fiind în favoarea liberalilor.

Toate deciziile BEC constată faptul că folosirea de către alianţa PSD-UNPR-PC a acronimului "USL" pe materialele de propagandă electorală încalcă legislaţia electorală privitoare la o campanie corectă, solicitând primarilor din judeţele în cauză să îndepărteze materialele electorale pe care apare acronimul USL.