„Dacă oamenii importanți în stat i-ar comunica premierului că există un prejudiciu major asupra României prin faptul că nu-și dă demisia, cu siguranță că în a doua zi ar face-o”, a punctat Cherecheș.

El a adăugat că, în 2016, și-ar dori un guvern de uniune națională. „Eu, ca tânăr politician, mi-aș dori ca, din 2016, să avem un Guvern în care să se găsească și PSD și PNL și forțele politice mai mici, cum ar fi UNPR-ul sau UDMR-ul”, a mai spus el.

UNPR, 500.000 de membri

Pe de altă parte, în weekend, PP-DD a fuzionat prin absorbţie cu UNPR, în urma unei reuniuni comune a Conferinţei Naţionale a UNPR şi a Congresului PPDD, se precizează într-un comunicat al UNPR.

„Noi aveam 358.000 de membri de partid înscriși la Tribunal, cel mai mare partid din România – PSD avea vreo 500.000, iar celelalte, vreo 100.000 de membri înscriși. În ultimele 2 luni s-au mai înscris în UNPR peste 70.000 de români”, a explicat Oprea. El a susţinut că UNPR „trebuie să rămână la guvernare” şi să se consolideze „ca al treilea partid din România”.