Cătălin Cherecheș a refuzat extrădarea simplificată. Procedura de aducere în țară se prelungește

Cătălin Cherecheș a refuzat extrădarea simplificată. Procedura de aducere în țară se prelungește Cătălin Cherecheș. Sursa Foto: Facebook

Primarul Cătălin Cherecheș încearcă să blocheze extrădarea în România. Acesta a fost prins de poliția din Germania, după ce a folosit buletinul unui văr pentru a părăsi țara.

Cătălin Cherecheș, aflat în arest în Germania, a refuzat extrădarea simplificată. Procedura ar fi durat în jur de zece zile.

Procedura extrădării lui Cătălin Cherecheș s-ar putea prelungi cu patru sau șase săptămâni

În fața magistraților din Tribunalul Augsburg, Cătălin Cherecheș a solicitat să nu fie extrădat. De altfel, a refuzat procedura simplificată de extrădare, motivând condițiile grele din penitenciarele din țara noastră:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 şi 6 luni de zile. În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen", a spus Răzvan Doseanu, avocatul acestuia.

Cătălin Cherecheș a discutat doar cu avocatul din Germania:

„Până în prezent, nu i s-a permis lui Cătălin Cherecheş să ia contact cu nicio altă persoană decât avocatul său din Germania. Din discuţiile cu avocatul din Germania, Cătălin Cherecheş nu s-a opus în momentul în care a fost prins de autorităţile germane", a precizat Răzvan Doseanu.

Cătălin Cherecheș refuză să se întoarcă în România

Cătălin Cherecheș va fi mutat din închisoarea din Augsburg

În următoarele cinci zile, Cătălin Cherecheș va fi mutat din închisoarea din Augsburg. Acesta va fi transferat la cel mai mare penitenciar din Munchen. Nu i s-a permis să dea nici măcar un telefon avocatului său care l-a reprezentat pe teritoriul României.

Condamnarea a fost primită în dosarul în care a fost judecat pentru luare de mită.

Statul german este extrem de atent la condițiile în care își execută condamnații pedeapsa, dar și la drepturile condamnaților.

Pe data de 29 noiembrie, primarul din Baia Mare a fost prins în Germania

În urma condamnării definitive de către Curtea de Apel Cluj, Cătălin Cherecheş a fugit din ţară, în 24 noiembrie.

Acesta a trecut prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

El a fost depistat şi reţinut pe 28 noiembrie de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.