Evenimentul Zilei > Actualitate > CÂT ne costă dublarea alocaţiilor pentru copii!
CÂT ne costă dublarea alocaţiilor pentru copii!

CÂT ne costă dublarea alocaţiilor pentru copii!

Efortul bugetar al dublării alocaţiilor pentru copii este de 900 milioane lei, în acest an.

Au fost indentificate resursele pentru a suporta măsura, a declarat luni ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Digi24, informează Agerpres

"Practic începând cu luna iunie cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocaţia de 84 de lei o vor primi părinţii pentru copii începând cu luna iunie dar efectiv plata se va face în luna iulie. Vorbim de cea mai consistentă măsură privind mărirea alocaţiilor luată în timpul unui Guvern, iar efortul bugetar este de 900 milioane lei până la sfârşitul anului, deci pe jumătate de an. Pe un an întreg va fi de 1,8 miliarde lei", a spus Rovana Plumb. 

Ea a precizat că Ministerul Muncii împreună cu cel al Finanţelor vor putea suporta dubla rea alocaţiilor în acest an. 

"Pentru anul acesta, împreună cu Ministerul de Finanţe vom putea să suportăm dublarea alocaţiilor dat fiind faptul că avem o creştere economică consistentă. S-au identificat resursele şi putem să asigurăm această măsură de dublare a alocaţiilor", a mai afirmat ministrul Muncii. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.