Potrivit ziarului britanic Daily Mail,  „domnul Boris Johnson a fost avertizat de consilierii științifici că statisticile date publicității oficial de China privind numărul de cazuri de îmbpnăvire ar putea să  fi fost reduse cu un factor de 15 până la 40 de ori”.

„Există o campanie de dezinformare și asta este inacceptabil”, a declarat pentru Daily Mail o sursă din guvernul britanic. „Ei [guvernul chinez] știu că au greșit și, decât să recunoască, răspândesc minciuni”.

De asemenea, guvernul britanic „e de părere că Beijingul încearcă să-și mărească puterea economică în timpul pandemiei cu„ oferte prădătoare de ajutor acordate țărilor din întreaga lume”.

China a livrat sute de mii măști și teste în întreaga lume. Necazul e că de multe ori s-a constatat că aceste „ajutoare” nu au foloit la nimic. În Spania, de pildă, guvernul a achiziționat 640.000 de truse de testare rapide din China și Coreea de Sud, relatează The Free Beacon. „Experții au descoperit curând, însă, că testele pe care le-a achiziționat de la compania chineză Bioeasy au identificat corect cazurile de coronavirus doar în proporție de 30 la sută, conform publicației El Pais din Spania”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE