Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât de STRESANTE sunt examenele în China| GALERIE FOTO
Cât de STRESANTE sunt examenele în China| GALERIE FOTO

Cât de STRESANTE sunt examenele în China| GALERIE FOTO

Aproximativ 9,8 milioane de absolvenţi de liceu din China au susţinut în perioada 7-8 iunie examenul naţional de admitere la liceu.

Sistemul de testare este controversat, iar mulţi profesori susţin că se pune prea multe presiune pe elevi. Examenul denumit "Gaokao" este considerat unul dintre cele mai importante din viaţa unui adolescent. În statistici există o legătură clară între rezultate slabe şi rata sinuciderilor.

Liceul Hengshui, unul dintre cele mai importante din China, are două mottouri sugestive: "Viaţa nu este o repetiţie deoarece nu vei avea şansa să trăieşti din nou" şi "Dacă nu ai murit de la prea multă muncă, trebuie să munceşti mai mult".

Una dintre metodele menite să stimuleze elevii pentru a învăţa pentru examenul de admitere este supravegherea celor leneşi cu ajutorul camerelor video montate în sălile de curs.

"Mănânc cina în trei-cinci minute", a povestit un fost elev al liceului, citat de Business Insider.

Absolvenţii de liceu concurează pentru unul dintre cele 6,5 milioane de locuri în universităţile din China, iar examenul constă, în principal, în probe la matematică, engleză şi chineză.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: