Evenimentul Zilei > International > Cât de scârbos!… Un cunoscut actor se „tratează” cu urină de vacă. Ceaiul e și mai și!
Cât de scârbos!… Un cunoscut actor se „tratează” cu urină de vacă. Ceaiul e și mai și!

Cât de scârbos!… Un cunoscut actor se „tratează” cu urină de vacă. Ceaiul e și mai și!

Cunoscutul actor de la Bollywood, Akshay Kumar, susține că bea zilnic urină de vacă din motive terapeutice.

Cunoscutul actor de la Bollywood, Akshay Kumar, susține că bea zilnic urină de vacă din motive terapeutice. Artistului nu i-a fost greu să încerce nici ceaiul din excremente de elefant.

Forte mulți hinduşi consideră vacile animale sacre şi au răspândit în ultimii ani teorii potrivit cărora urina acestui animal rumegător are virtuţi terapeutice.

Akshay Kumar, în vârstă de 53 de ani, a fost invitat într-o emisiune televizată cu celebrul aventurier britanic Bear Grylls. Cei doi au fost nevoiți să bea ceai din excremente de elefant într-o rezervație indiană de tigri. Actorul a explicat că nu i-a fost greu. „Nu eram îngrijorat. Eu beau urină de vacă în fiecare zi din motive terapeutice, aşa că a asta a fost în regulă”, a spus el.

Această teorie este susținută și la nivel înalt. Unii membri ai partidului naţionalist hindus al premierului Narendra Modi au afirmat la rândul lor că urina de vacă are virtuţi terapeutice, putând chiar vindeca cancerul.

Organizatia nationalistă All India Hindu Mahasabha a organizat la mijlocul lui martie o sărbătoare la New Delhi pentru a promova aceasta băutură contra maladiei Covid-19, scrie Digi24.

Misterele lumii. Curiozități pe cât de uimitoare, pe atât de adevărate

Acesta alocă milioane de dolari pentru cercetarea pe produse care folosesc urina sau balega acestui animal, considerat sacru de indieni, pentru a lupta contra diabetului sau cancerului sau pentru a face pastă de dinţi.

India numară 4,6 milioane de cazuri de coronavirusăsi 76.000 de morți din cauza maladiei.

Un grup Hindu din India a găzduit în această vară o petrecere cu urină de vacă, deoarece consideră că elimină coronavirusul. Pentru hinduși, vaca este considerată sacră și urina vacii se crede că are proprietăți medicinale.

Experții au spus în repetate rânduri că urina de vacă nu vindecă boli precum cancer și că nu este nicio dovadă că poate preveni coronavirusul.

Covid-19 la cap. Beau urină de vacă pentru a se proteja

„Petrecerea” a fost organizată de grupul Akhil Bharat Hindu Mahasabha (Uniunea hindușilor din toată India) la sediile din capitală și au participat 200 de persoane. Organizatorii speră să organizeze evenimente similare și în alte locuri din India.

„Noi bem urină de vacă de 21 de ani și facem baie în bălegar. Niciodată nu am simțit nevoia să consumăm medicamente englezești”, spune Om Prakash, o persoană care a participat la petrecere.