Mergând mai departe, 9 din 10 utilizatori Sentimente.ro sunt dispuşi să meargă la o întâlnire cu cineva cunoscut în mediul online. Locul ales pentru prima întâlnire este într-o cafenea (53%) sau la restaurant (20%). Prima întâlnire este momentul tatonărilor, iar acest lucru se vede şi din ceea ce îşi propun atât femeile, cât şi bărbaţii: doar 12% au curajul să iniţieze un sărut sau să se lase sărutaţi, în timp ce cei mai mulţi (20%) preferă un pupic pe obraz, la sfârşitul întâlnirii. Alte apropieri fizice considerate „acceptabile” la prima întâlnire sunt: o îmbrăţişare (11%) sau ţinutul de mână (16%). O treime din respondenţi au declarat însă că preferă să se păstreze pentru o a două întâlnire.

Utilizatorii spun că, atunci când caută o persoană compatibilă pe site-ul de dating, primul lucru care le atrage atenţia este fotografia de profil, după care se uită la interesele şi descrierea personală a persoanei respective. Prin urmare, la prima întâlnire, cea mai mare temere este ca persoana respectivă să nu fie altfel decât cum s-a descris pe profilul său, o treime dintre bărbaţi declarând acest lucru. Femeile sunt chiar mai suspicioase şi 4 din 10 se gândesc că poate partenerul de discuţii a cosmetizat adevărul în oarecare măsură. De altfel, încrederea inspirată este şi cel mai important aspect al primei întâlniri, urmată de inteligenţa şi aspectul fizic al persoanei respective.

Odată depăşită prima întâlnire cu emoţiile ei, a doua întrevedere nu se lasă mult aşteptată, iar bărbaţii au devenit din ce în ce mai îndrăzneţi şi mai hotărâţi. Astfel, în proporţie de 48%, aceştia spun că programează o a doua întâlnire chiar a doua zi, iar 30% după trei zile.

„Întâlnirile au început să evolueze un pic diferit de cum suntem obişnuiţi de când interacţiunile din mediul online se intensifică pe zi ce trece tot mai mult. Oamenii au timp să se cunoască, să se descoasă înainte de prima întâlnire, chiar se îndrăgostesc înainte de a se vedea pentru prima dată, aşa că prima întrevedere în offline este de fapt o confirmare a ceea ce au început deja să simtă. Odată primită această confirmare, relaţia avansează mult mai repede, nu mai aşteaptă nimeni o săptămână până la a doua întâlnire“, a explicat Flori Dragomir, vicepreşedinte Sentimente.ro.

Deşi sunt singuri, cei mai mulţi respondenţi sunt încrezători că vor reuşi să îşi găsească perechea în scurt timp, astfel încât să se căsătorească anul acesta (47%) sau, cel târziu, în 2016 (15%). De asemenea, în proporţie de 30%, respondenţii acestui studiu au declarat că o relaţie are nevoie de mai puţin de un an pentru a se concretiza într-un mariaj. Pe de altă parte, şi mai mulţi (55%) spun că nu există o regulă în această situaţie şi că atât timp cât există iubire, nu contează aşa-zisele reguli. Interesant este faptul că, dintre aceştia, jumătate dintre bărbaţii respondenţi la studiu au declarat că se află pe Sentimente.ro pentru a-şi găsi o relaţie serioasă sau chiar pentru căsătorie, 46% doresc să-şi oficializeze relaţia în mai puţin de un an.

Peste 15.000 de români şi-au făcut cont pe Sentimente.ro în primele săptămâni din luna februarie, iar traficul este în creştere faţă de luna ianuarie. Utilizatorii Sentimente.ro sunt amatori de filme şi împătimiţi ai tehnologiei, cititori avizi de presă, unde sunt interesaţi mai ales de actualitate, ştiri politice, externe şi interne, dar şi de ştiri din zona showbizului. Cei mai mulţi locuiesc în Bucureşti şi oraşele mari ale ţării, precum Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov sau Galaţi, dar un procent important de utilizatori locuiesc în străinătate, în special în Marea Britanie, SUA, Italia sau Germania.  Cei mai mulţi utilizatori (peste 55%) au vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani.

Studiul Sentimente.ro a fost efectuat in perioada 6-22 februarie. Au participat în total 7.620 de membri ai Sentimente.ro.