Cât te costă să aduci ursitoare la botez

La tot mai multe botezuri îşi fac apariţia trei zâne frumoase, care le ursesc micuţilor, ca într-o poveste, să aibă parte de iubire, înţelepciune, noroc, sănătate şi, desigur, o carieră de succes.

Fiecare părinte îi doreşte copilului său tot ce e mai bun, aşa că la botezuri prezenţa ursitoarelor a devenit tot mai obişnuită. Pe o muzică feerică, intră pe rând cele trei ursitoare, păşind alene în rochii largi şi frumos colorate, de par desprinse din poveste. Se face linişte. Începe ursita.

Cele trei surori se învârtesc uşor în jurul mamei care îşi ţine copilul în braţe şi cu bagheta magică îi sortesc acestuia lucruri alese: de exemplu, să aibă mereu curaj, gânduri drepte, iscusinţă şi iubire, precum şi o viaţă frumoasă, noroc şi fericire.

Surprize pentru cei mici, dar şi pentru cei mari

Sunt urări care îi vor emoţiona cu siguranţă pe părinţii micuţului ce abia a păşit pe lume. Fiecare dintre cele trei zâne are puterea de a oferi un dar magic, iar numele lor spun multe: Înţelepciunea, Visarea şi Ra ţiunea sau Frumuseţea, Norocul şi Dragostea.

Ursitoarele au, de regulă, studii în actorie. Aşadar, spectacolul şi vorbele meşteşugite îi vor impresiona cu siguranţă şi pe invitaţi. "După cum e scris în cartea magică, îi dăruim copilului cele mai bune şi frumoase lucruri. Zânele îi vor da blândă povaţă, pentru ca astă viaţă să-i fie de poveste", spune Andreea Munteanu, care a ales să joace rolul de ursitoare.

Uneori, un vrăjitor rău vrea să strice planurile celor trei zâne sau ursitoarea cea rea îşi face apariţia, supărată că nu a fost chemată la botez. Cum poveştile au însă întotdeauna final fericit, nimeni nu reuşeşte să strice bucuria celor prezenţi. "Am dorit ca botezul copilului să fie un moment special. Mi-a plăcut ideea ca fetiţei noastre să-i fie ursite toate cele bune, în primul rând sănătate şi inteligenţă", ne-a spus Florin Pruşu, unul dintre părinţii care a ales să cheme zânele la botez.

Unele companii au introdus în scenă chiar şi a cincea ursitoare, zâna Voioşia, care să împrăştie veselie la petrecere. Spectacolul durează între 15 şi 25 de minute, în funcţie de complexitatea programului. Pe piaţă sunt foarte multe oferte de preţuri şi programe. În medie, tarifele pleacă de la 400 de lei şi pot ajunge la peste 600 de lei, în funcţie de complexitate.

În program pot intra, de pildă, şi alte surprize, fie pentru copii (pictură pe faţă şi baloane modelate), fie pentru naş şi tătic - două dansatoare de cabaret, care vor anima petrecerea, potrivit site-ului zanedepoveste.wordpress.com.

Ursite şi la un an

Unele spectacole pot fi personalizate, conţinând un moment în versuri despre însemnătatea şi originea numelui de botez al copilului. Ursitoarele pot fi chemate şi la "tăierea moţului", când copilul împlineşte un an. Este momentul când cel mic face primele lui alegeri, iar ursitoarele vor descifra semnificaţia obiectelor selectate de sărbătorit, fie că este vorba despre carte, stilou, bani, chei, oglinjoară sau pahar. Pe de altă parte, cele trei zâne bune pot fi întâlnite şi la nunţi, pentru a le ura tinerilor căsătoriţi iubire veşnică.

"Iar de vei avea şi zile înnorate, să ştii că-n astă-noapte îţi dăruiesc putere de a rezista oricărei încercări, oricât va fi de grea!", URSITOARE IDEI DE PETRECERI

Liber la distracţie pentru copii

Firmele care oferă servicii de "ursire" au de regulă în program multe alte spectacole pentru petrecerile celor mici. Fie că este vorba de simpli clovni care vor face tot felul de giumbuşlucuri, ori de piraţi, vrăjitoare sau personaje desprinse din poveşti sau desene animate, oferta este extrem de bogată.

De exemplu, juniorparty.ro îi poate aduce lângă cei mici pe Batman, SpiderMan, Scooby Doo, Albă-ca-Zăpada, Cenuşăreasa sau micuţa sirenă Ariel. Sau puteţi organiza un spectacol cu magician, care îl va lua ca asistent pe sărbătorit. Petrecerile durează cel mai adesea în jur de patru ore, dar se mai pot extinde, potrivit informaţiilor de pe site-ul megapetrecere.ro.