Reduceri de comisioane şi bonificaţii sunt "cadourile" oferite de bănci celor care fac operaţiuni bancare prin internet. Printre cele mai interesante facilităţi sunt reducerile oferite la plata facturilor. Ideal este să le achitaţi, cu costuri zero, la bănci care au convenţii încheiate cu furnizorii de utilităţi.

Dacă nu aveţi această alternativă, atunci puteţi plăti prin banca unde aveţi contul curent, la ghişeu sau online. La Raiffeisen, comisionul pentru plata unei facturi de 50 de lei este de două sau chiar trei ori mai mic prin internet banking decât la casierie. Dacă plătiţi la ghişeu, către un furnizor de utilităţi care are cont la o altă bancă, comisionul este 6 lei. Dacă furnizorul are cont tot la Raiffeisen, comisionul scade la 4 lei.

Prin internet banking cele două operaţiuni sunt taxate cu doar 3 sau, respectiv, un leu, în funcţie de banca la care are furnizorul de utilităţi contul. Totodată, comisioanele de transfer sunt mult mai mici prin internet banking.

Credite vituale

Dobânzile la depozitele deschise prin internet sunt mai mari, de regulă. Credit Europe Bank oferă, de exemplu, 1% în plus la dobânda la lei, şi 0,5% la dobânda la valută.

Creditorii au făcut primii paşi şi în acordarea de credite online. Clientul trimite băncii, prin email, scanate, documentele pentru credit. Un angajat al acesteia se va deplasa pentru semnarea contractului de împrumut, iar banii sunt viraţi în cont. EFG Retail Services oferă o reducere de 300 de lei pentru cumpărăturile făcute prin credit online, acordat pe cardul Euroline.

300 de lei
este reducerea oferită de cardul Euroline pentru creditul oferit clientului prin internet

Beneficii ale tranzacţiilor bancare online

  • Comisioane de două – trei ori mai mici decât la casierie la transferuri;
  •  Comision zero la plata facturilor sau impozitelor la furnizorii care au o convenţie cu banca;
  • Dobânzi mai mari cu 0,1 – 1 puncte procentuale la depozite;
  • Alte facilităţi – verificare sold disponibil în contul curent, vizualizarea istoricului tranzacţiilor, vizualizarea şi statusul ordinelor de plată programate, generare şi descărcare extrase de cont în format PDF.