Moda a început cu Sting şi soţia sa, Trudie Styler. Ei şi-au dorit un spaţiu de meditaţie mai deosebit, aproape de lac la vila lor din Toscana, asa încât au angajat un prieten specializat în proiectarea de căsuţe în copac, care le-a creat o căsuţă octogonală cu ferestre colorate. Căsuţa a fost văzută de creatoarea de modă Donna Karan, care şi-a dorit şi ea una pentru casa copiilor săi; staruri ca Juliane Moore şi Val Kilmer au comandat şi ei căsuţe în copac.
De atunci, cuiburile suspendate au devenit un accesoriu obligatoriu pentru vedetele…epuizate, care se relaxează meditând. Astfel au ajuns la mare căutare căsuţe de lux, pentru care se angajează creatori specializaţi, care realizează în unele cazuri adevărate opere de artă.
De exemplu, Tom Cudleigh a devenit celebru pentru aşa-numitele "sfere ale spiritului liber", nişte căsuţe din copac rotunde, din lemn sau fibră de sticlă, proiectate să fie instalate între arbori, ceea ce le permite să se legene uşor. Construirea unei astfel de sfere durează şi până la trei ani, iar preţul ajunge la 114.000 de euro.