Evenimentul Zilei > Social > Câștigătorii Comedy Short Film Festival@Plaza România
Câștigătorii Comedy Short Film Festival@Plaza România

Câștigătorii Comedy Short Film Festival@Plaza România

Cele trei jurii desemnate au acordat la ceremonia de premiere ce a avut loc la Cinema Movieplex cele cinci trofee ale primei ediții a festivalului

La Comedy Short Film Festival@Plaza România, aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România și găzduit de Cinema Movieplex, juriul competiției oficiale, compus din actrița Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer și Antoine Bagnaninchi, directorul Independența Film, a oferit Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro) scurtmetrajului „Buumes”, de Martin Guggisberg. Atuurile acestui film au fost, potrivit juriului, umorul negru, povestea excelentă, atmosfera auster-absurdă și jocul actorilor.

Juriul competiției filmelor de animație, alcătuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves și actorul Adrian Văncică, a acordat Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro) scurtmetrajului „Keith Reynolds Can’t Make It Tonight”, de Felix Massie.


Premiul pentru film românesc, acordat deAsociația Make a Point, i-a revenit regizorului Daniel Sandu


Potrivit juriului, acest scurtmetraj e o comedie cu un scenariu extrem de bun care folosește un stil foarte simplu, ce ține de benzile desenate, pentru a spune povestea. Având un minunat voice-over ironic care călăuzește spectatorul prin nefericita zi a lui Keith, filmul e un comentariu social extrem de amuzant.

În ceea ce-i privește pe cei care au decis câștigătul trofeului consacrat filmelor studențești, actorul Bogdan Dumitrache, cineastul și profesorul Laurențiu Damian și regizorul și muzicianul Tom Wilson au oferit Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) scurtmetrajului „Lothar”, de Luca Zuberbühler. Juriul a apreciat ideea amuzantă, scenografia și imaginea, dar și atmosfera post-apocaliptică și totuși extrem de comică.

Premiul pentru film românesc, acordat de Asociația Make a Point, i-a revenit regizorului Daniel Sandu pentru scurtmetrajul „Cai putere”, iar premiul pentru imagine, oferit de Cinelab, a fost adjudecat de comedia „A Mile in These Hooves”, de James Brylowski.

Comedy Short Film Festival@ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat întrun mall din România și s-a desfășurat la Cinema Movieplex. La festival au putut fi vizionate 26 de scurtmetraje în competiția oficială, 20 de filme realizate de studenți și 32 de animații. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.