Evenimentul Zilei > International > Casa Regală din Marea Britanie, afectată de criză. Regina va avea salariul îngheţat
Casa Regală din Marea Britanie, afectată de criză. Regina va avea salariul îngheţat

Casa Regală din Marea Britanie, afectată de criză. Regina va avea salariul îngheţat

Criza economică din Marea Britanie loveşte şi Casa Regală. Măsurile de austeritate anunţate de Cabinetul de la Londra vizează şi îngheţarea salariului reginei Elisabeta a II-a, relatează ziarul "Daily News". Cel care va trebui să suporte o bună parte din cheltuielile familiei regale va fi prinţul Charles.

Contribuabilii din Marea Britanie nu vor mai fi puşi să achite „nota de plată” pentru toate cheltuielile Casei Regale, în care intră acoperirea banilor Noile măsuri de austeritate îi vor face pe membrii familiei regale să organizeze mai puţine petreceri şi evenimente, în timp ce reparaţiile palatelor regale nu vor mai fi suportate din bugetul de stat.

Pentru a „câştiga” ceva bani în plus, Regina a decis să închirieze unele camere ale palatului St. James, în special reprezentanţilor marilor corporaţii, pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra, de vara viitoare.
În baza noului acord, regina va primi la fiecare doi ani 15% din profiturile Crown Estate, al cărui portofoliu include Regent Street, Windsor Great Park şi peste jumătate din zona de coastă a ţării.

Surse de la Palatul Buckingham au declarat recent că, de la izbucnirea crizei în Marea Britanie, Regina a devenit mult mai atentă: „Nu vă puteţi imagina, dar Regina, care are personal tot mai redus, merge prin palat şi stinge luminile şi chiar opreşte sistemul de încălzire”.

Guvernul conservator condus de David Cameron a introdus o serie de măsuri de austeritate dure, în momentul preluării puterii în 2010. Cu toate acestea, parlamentul admite profitul enorm pe care familia regală îl aduce ţării, furnizând 785 de milioane de dolari în fiecare an Marii Britanii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News