Casa Poporului - necesitate sau moft?

Casa Poporului - necesitate sau moft?

Da, intr-adevar, s-a ajuns ca nebunia lui Ceausescu sa fie justificata de: Basescu, Iliescu, Constantinescu.

Faptul ca 40000 de oameni au fost luati pe sus cu tot cu case, ca a costat imens, mai mult decat orice alt vis comunist, ca unii oameni chiar au platit cu viata si, in final, faptul evident ca este un kitsch de doi lei a fost spalat in mod oficial odata cu folosirea lui in diferite contexte: de la conferinte de presa ale partidelor la summitul NATO din 2008. In astfel de momente patriotice inaltatoare de tip TVR uitam ca: a costat nejustificat de mult pentru numai cateva sute de oameni. Ca din punct de vedere arhitectonic este egala cu un cotet cu pretentii. Ca nu foloseste nimanui, numai emfazei noastre balcanice. Si ca este dedicata numai politicii.

Poate ca fala lui Basescu sau Iliescu ar trebui pusa unui examen: chiar este nevoie ca Palatul Parlamentului sa functioneze in continuare ca un centru de putere POLITIC? DE CE?

In acest episod din "Culisele Parlamentului", o productie exclusiva www.happyfish.ro, prezentata in avanpremiera de "Evenimentul Zilei" online, incepem sa ne intrebam: cat s-a cheltuit cu materialele? Cat a costat in total? La ce bun? Si, extrem de importatnt, prezentatorul acestei emisiuni este un deputat adevarat! Este probabil pentru prima oara cand un ales al poporului isi pune problema eficientei. Este un moment important: in curand vom afla DE CE ne trebuie un astfel de palat. Daca la nimic?!

Ne puteți urmări și pe Google News

VEZI ŞI:

EPISODUL III: Culisele salariului de parlamentar

EPISODUL II: Cât gaz arde parlamentul?

EPISODUL I: Un deputat acuză!