Evenimentul Zilei > Actualitate > Casa lui Picasso a fost scoasă la VÂNZARE. Cum arată VILA celebrului artist | GALERIE FOTO
Casa lui Picasso a fost scoasă la VÂNZARE. Cum arată VILA celebrului artist | GALERIE FOTO

Casa lui Picasso a fost scoasă la VÂNZARE. Cum arată VILA celebrului artist | GALERIE FOTO

Marina Picasso, nepoata lui Pablo Picasso, a pus în vânzare casa de pe Coasta de Azur a marelui artist, precum şi o serie de lucrări ale acestuia, pentru care vrea să obţină cel puţin 241 de milioane de euro.

Pe lângă vila numită "La Californie", din Cannes, Marina Picasso va vinde direct unor persoane cu care se va întâlni la Geneva cel puţin şapte opere de artă din colecţia moştenită bunicul său, realizate între 1905 şi 1965.

Printre acestea se numără ”Portrait de femme (Olga)”, tablou din 1923 în care apare prima soţie a lui Picasso, Olga Khokhlova, oferit pentru 60 de milioane de dolari (aproximativ 49 de milioane de euro). Marina este fiica lui Paulo Picasso, fiul lui Pablo Picasso cu Olga Khokhlova.

Alte pânze scoase la vânzare sunt ”Maternite”, din 1921, pentru 54 de milioane de dolari (44,9 milioane de euro) şi ”Femme a la Mandoline (Mademoiselle Leonie assie)”, din 1911, pentru 60 milioane de dolari (49 de milioane de euro).

Decizia de a renunţa la aceste opere de artă este ”o modalitate de a se despărţi de trecut”, a explicat pentru ziarul american o prietenă a Marinei Picasso.