Evenimentul Zilei > Actualitate > Casa Fotbalului, VIZATĂ de DNA. Procurorii anticorupție au descins la sediul FRF
Casa Fotbalului, VIZATĂ de DNA. Procurorii anticorupție au descins la sediul FRF

Casa Fotbalului, VIZATĂ de DNA. Procurorii anticorupție au descins la sediul FRF

Într-o acţiune de ultimă oră, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, miercuri, la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Acţiunea ar viza un număr de contracte care datează de pe vreme președinției lui Mircea Sandu, din perioada 2008-2010, conform primelor informaţii. La acel moment, director general era Ionuţ Lupescu, unul din actualii candidaţi la şefia Federaţiei.

Procurorii DNA au ridicat mai multe documente, iar acţiunea vine la puţin timp după ce actualul şef al FRF, Răzvan Burleanu, a făcut mai multe dezvăluiri despre principalul lui contracandidat, Răzvan Burleanu, potrivit digisport.

 

La doar câteva săptămâni distanţă de alegerile programate pe 18 aprilie, Burleanu a reclamat mai multe nereguli observate în actele FRF, vizând contracte încheiate între Casa Fotbalului şi firme aparţinând lui Ionuţ Lupescu, angajat în funcţie de decizie la acea vreme.

Cu doar o zi înaintea acestor dezvăluiri, marţi, 13 martie, Lupescu îşi anunţa candidatura la postul de preşedinte al Federaţiei, vorbind despre direcţia pe care FRF ar trebui să o adopte, în opinia sa.

„Pentru mine, această competiţie trebuie să genereze o ofertă de programe, idei şi soluţii mai bune pentru viaţa fotbalului românesc şi pentru naţionala României. Am pornit pe acest drum ştiind că voi fi jignit şi atacat.

Eu nu voi vorbi despre ei, ci despre soluţii manageriale învăţate atât ca sportiv, cât şi în cel mai înalt for european de fotbal, UEFA. În discuţiile faţă în faţă cu persoanele abilitate să voteze la viitoarele alegeri vorbesc exclusiv despre soluţii”, a comentat fostul mijlocaş al echipei naţionale.