Casa de comenzi pentru case

Casa de comenzi pentru case

Franciza Mikit se dezvoltă în România datorită faptului că ia de pe umerii clienţilor bătaia de cap cu terenul, autorizaţiile, creditul şi construcţia casei.

În România, sectorul construcţiilor cunoaşte cea mai rapidă dezvoltare din toate ţările Uniunii Europene. Cererea pentru locuinţe nu este încă nici pe departe satisfăcută. Acesta este motivul pentru care franciza franţuzească de construcţie a caselor Mikit şi-a făcut loc pe piaţa autohtonă, cu patru ani în urmă, şi a ajuns la 17 francizaţi în prezent. Proprietarul francizei Mikit în România este Altis Promotor SRL din Piteşti, o companie înfiinţată de patru acţionari români cu experienţă în finanţe şi construcţii.

Afacerea funcţionează după mecanismul „one-stop shopping“. Adică, persoana care vrea să-şi construiască o casă rezolvă într-un singur loc toate detaliile ce ţin de găsirea terenului, proiect, autorizaţii, construcţie şi credit bancar. Reprezentanţii Mikit sunt cei care caută terenul potrivit la agenţiile imobiliare, creditul potrivit la bănci şi obţine documentele necesare pentru construcţie de la autorităţile locale. Clientul nu trebuie decât să-şi aleagă zona şi proiectul de casă potrivit familiei lui. Case cu 30% mai ieftine

Conform lui Leo Latis, preşedinte director general al firmei Altis Promotor, construcţia casei durează aproximativ cinci luni din momentul obţinerii autorizaţiilor. „Casele Mikit sunt clasice, din cărămidă şi beton. Toată partea tehnică şi scara interioară (din lemn de stejar brazilian) vin de la furnizori specializaţi din Europa de Vest, produsele fiind garantate de mari constructori mondiali“, prezintă reprezentantul francizei casele pe care le construiesc.

Casele pot avea între 96 şi 238 de metri pătraţi, sunt izolate termic şi ar putea fi prevăzute, pe viitor, cu panouri solare de încălzire. Reprezentanţii Mikit spun că, datorită unui proces mai uşor de construcţie şi de echipare a caselor elaborat de arhitecţii francezi, clientul scoate din buzunar cu 30% mai puţini bani pentru aceeaşi casă. Preţurile finale depind de zona în care se construieşte. Spre exemplu, în Bucureşti, preţurile pornesc de la 650 de euro pe metrul pătrat, fără TVA şi fără a include costul terenului. Amortizare într-un an şi patru luni

Oamenii de afaceri care vor să înceapă o afacere de acest gen trebuie să fie pregătiţi de costuri de aproximativ 50.000 de euro. 25.000 de euro plus TVA reprezintă taxa de franciză. Din restul banilor se închiriază şi se echipează cu mobilier, calculatoare şi telefoane biroul în suprafaţă de 80-100 mp şi se tipăresc broşurile, cataloagele şi cărţile de vizită. Francizatul va plăti o redevenţă de 5% şi o taxă de publicitate de 0,5% din fiecare contract semnat cu un client.

Leo Latis spune că francizatul ideal este „un om de afaceri care are în primul rând o bună capacitate de comunicare, abilităţi comerciale, organizatorice şi de leadership“. Afacerea poate demara în decurs de trei-şase luni, timp în care proprietarul francizei şi angajaţii săi sunt instruiţi despre cum funcţionează afacerea.

Francizorul spune că, dacă se respectă conceptul Mikit, investiţ ia este recuperată într-un an şi patru luni. În ceea ce priveşte personalul, în primele şase luni de la demararea afacerii este nevoie doar de trei angajaţi pentru domeniile comercial, tehnic şi administrativ- financiar. În funcţie de numărul de contracte încheiate, francizatul va angaja pe parcurs mai mulţi oameni. EXTINDERE

17 francizaţi Mikit în România

Conceptul francizei Mikit a fost creat în 1983, în Franţa. Între timp, afacerea a reuşit să se răspândească pe trei continente diferite: Europa, America de Nord şi Africa. Astăzi, în reţeaua Mikit activează circa 200 de francizaţi, iar peste 30.000 de clienţi au construit case prin sistemul propus de această franciză. În prezent, în România există 17 francize Mikit, echipa de management numărând 50 de persoane, care au în subordine 350 de angajaţi, spun reprezentanţii afacerii.

Patru dintre ele sunt la Bucureşti, două la Piteşti şi câte una la Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Craiova, Ploieşti, Buzău, Slobozia, Constanţa, Bacău, Piatra-Neamţ şi Suceava. Cele mai interesante zone pentru extinderea francizei Mikit în România sunt judeţele Timiş, Arad, Iaşi, Brăila, Galaţi şi atragerea mai multor parteneri în Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News