Decizia Casei Albe vine după ce serviciul de securitate a ridicat permisul de presă al lui Acosta, pe 7 noiembrie, când a refuzat să renunțe la microfon după ce a adresat întrebări repetate și a atins o tânără care a încercat să-i retragă  microfonul.

Casa Albă a subliniat următoarele patru noi reguli pe care reporterii trebuie să le respecte la conferințele de presă:

1. Un jurnalist chemat să pună o întrebare va pune doar una singură și apoi va da cuvântul altor jurnaliști;

2. Poate fi admisă o întrebare sau întrebări ulterioare; și unde a fost permis acest lucru, solicitantul va primi apoi cuvântul;

3.  Câştigarea dreptului de a pune o întrebare include  predarea fizică a microfonului către personalul Casei Albe pentru a fi utilizat de către următorul întrebător;

4. Nerespectarea oricarei reguli (1) – (3) poate duce la suspendarea sau revocarea permisului  jurnalistului în cauză.

"Președintele Trump crede într-o presă liberă și așteaptă și primește întrebări dificile despre el și Administrația sa", a spus secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, în ziua în care i s-a ridicat permisul lui Acosta. "Cu toate acestea, nu vom tolera niciodată ca un reporter să pună mâna pe o femeie tânără care încearcă să-și facă treaba ca intern al Casei Albe".
"Faptul că CNN este mândru de felul cum s-a comportat jurnalistul lor este un exemplu al abuzului scandalos pentru toată lumea, inclusiv pentru tinerele femei care lucrează în această administrație", a continuat Sanders. 

CNN a mințit în repetate rânduri despre incident, susținând că nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva în ciuda unor dovezi clare despre acest eveniment.

Acosta a mințit în mod flagrant a doua zi pe CNN în timp ce vorbea cu Anderson Cooper, afirmând în mod fals: "Evident, știți, nu mi-am pus mâna pe ea așa cum susțin ei și este doar regretabil că Casa Albă suţine asta. Știți, toți încercăm să fim profesioniști acolo", a comentat jurnalistul, potrivit dailywire.