Evenimentul ZileiInternationalCasa Albă a ELIMINAT versiunea în limba spaniolă a site-ului său. Reacția guvernul de la Madrid

Casa Albă a ELIMINAT versiunea în limba spaniolă a site-ului său. Reacția guvernul de la Madrid

Casa Albă a ELIMINAT versiunea în limba spaniolă a site-ului său. Reacția guvernul de la Madrid
Versiunea în limba spaniolă a site-ului Casei Albe, lansată în timpul administrației Obama, este inactivă începând din weekend-ul de după învestirea lui Donald Trump, informează liberation.fr.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui american, este vorba despre o suspendare temporară, în condițiile în care site-ul WhiteHouse.gov a suferit o serie de modificări de când Donald Trump și-a preluat mandatul. 

Suspendarea versiunii în spaniolă a site-ului Casei Albe vine în condițiile în care în SUA trăiesc 56,6 milioane de cetățeni de origine hispanică, care reprezintă 17,6% din populația Statelor Unite, adică cel mai numeros grup etnic din țară, potrivit autorităților SUA.

Regretăm că versiunea în spaniolă a acestui site a fost eliminată, nu pare a fi o idee bună”, a declarat ministrul de Externe de la Madrid, Alfonso Dastis.

Pe această pagină de internet se găseau numeroase resurse cu privire la probleme de interes pentru comunitatea hispanică. Este vorba, în special despre măsuri cu privire la migrație, luate de administrația Obama. 

Accesează: