Primăria București a decis să investească în cartierul ANL Henry Coandă. După ani de zile, cartierul supranumit „fantomă” va avea rețele publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum și a drumurilor aferente ansamblului de locuinte Henri Coandă, LOT 1 și LOT 2”.
Conform SEAP, primăria București a plătit 5.779.909 de lei pentru ”servicii de arhitectură, servicii de inginerie și servicii integrate de inginerie, servicii de amenajare urbană și servicii de arhitectură peisagistică, servicii conexe de consultanță științifică și tehnică, servicii de testare și analiză tehnică”.
Primăria a organizat licitație, la care s-au prezentat patru firme. Numai una a îndeplinit condițiile impuse de investitor, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.
Câștigătorul licitației
Contractul a afost atribuit pe 18 ianaurie 2016 asocierii dintre firmele Eptisa România și SL-SC Konsent SA.
Henry Coandă este un „mamut” rezidențial de 1200 de case amplasat jumătate în sectorul 1 al Capitalei, jumătate în Voluntari. Timp de 14 ani autoritățile au ignorat aproape toate obligațiile din contracte. Construcția cartierului ANL Henri Coandă a demarat în 2004. Din cele peste 1.200 de case ce trebuiau construite, doar 273 au fost finalizate şi predate beneficiarilor. Rata de ocupare a locuinţelor din cartierul Henri Coandă este de aproximativ 10%.