Evenimentul Zilei > Social > Cartea lui Klaus Iohannis, bestseller absolut in istoria Gaudeamus
Cartea lui Klaus Iohannis, bestseller absolut in istoria Gaudeamus

Cartea lui Klaus Iohannis, bestseller absolut in istoria Gaudeamus

Volumul autobiografic “Pas cu pas” de Klaus Iohannis a fost vandut la standul Curtea Veche Publishing in 7912 exemplare.

Cea de-a XXI-a editie a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura s-a incheiat duminica, 23 noiembrie, si a fost o editie a recordurilor. Bestseller absolut al targului a fost volumul autobiografic “Pas cu pas” de Klaus Iohannis, vandut la standul Curtea Veche Publishing, in cele trei zile in care a fost disponibil, in 7912 exemplare.

"Este un fapt fara precedent in istoria targului ca un titlu sa fie vandut in aproape 8.000 de exemplare. A fost stabilita o stacheta extrem de ridicata pentru toate viitoarele targuri", declara Iren Arsene Mate, director Curtea Veche Publishing. "Presedintele a ales ca instrument de comunicare, si in timpul campaniei electorale, si ulterior, cartea. Alaturi de mesajul transmis direct in prima zi a targului – <<cultura ne salveaza!>> -, atentia indreptata de Klaus Iohannis catre carte ne da speranta recuperarii distantei dintre noi si restul Europei in ceea ce priveste lectura”.

Dupa anuntarea rezultatelor alegerilor prezidentiale, pentru Klaus Iohannis prezenta la Gaudeamus a fost prima aparitie publica intr-un alt context decat cel politic. Lansarea volumului “Pas cu pas” de Klaus Iohannis a avut loc miercuri, 19 noiembrie 2014, la standul Curtea Veche Publishing, si a fost urmata de o sesiune de autografe. La eveniment au participat peste 3.500 de persoane si au fost vandute 4.000 de volume, epuizandu-se astfel primul tiraj al cartii. Presedintele ales nu a parasit targul pana nu a oferit autografe tuturor celor care au asteptat rabdatori timp de cateva ore sa il intalneasca, organizatorii targului fiind nevoiti sa prelungeasca programul cu peste o ora.

Lansarea cartii este considerata un fenomen editorial din punct de vedere al numarului de participanti la eveniment si al numarului de carti vandute la un targ de carte intr-un interval atat de scurt. Cu prilejul acestei lansari, au ajuns la Gaudeamus si multe persoane care in mod normal nu reprezinta un public al targurilor de carte.

Cartea Presedintelui a fost disponibila in targ intr-un nou tiraj incepand de sambata, 22 noiembrie, si a primit duminica Premiul Gaudeamus pentru Cea mai ravnita carte a Targului, desemnata prin votul publicului. La ridicarea premiului, directorul Curtea Veche Publishing a declarat ca urmeaza o noua editie a volumului “Pas cu pas”, ce va include detalii din culisele campaniei prezidentiale.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: