Carte-dinamita pentru Sarkozy

„Afemeiat”, „egoist”, „avid de putere” sunt cateva dintre cuvintele pe care fosta prima-doamna a Frantei le-ar fi folosit pentru a-si caracteriza fostul sot si pe care Anna Bitton, jurnalista publicatiei franceze „Le Point”, le-a amintit in cartea sa, „Cecilia. Portret”.

Chiar daca Nicolas Sarkozy si Cecilia Ciganer Albeniz au divortat de trei luni, amanunte picante din viata celor doi continua sa tina prima pagina a ziarelor. Cel mai nou dintre ele este aparitia cartii „Cecilia. Portret”, scrisa de jurnalista Anna Bitton.

Cecilia, impotriva publicarii

Invocand „violarea intimitatii”, Cecilia Ciganer Albeniz a incercat sa obtina un ordin judecatoresc prin care sa opreasca aparitia volumului, insa nu a avut succes. Acesta a fost scos la vanzare incepand de joi, 10 ianuarie. Demersul „reclamantei” nu se opreste aici, pentru ca avocata acesteia a anuntat deja ca va apela la o instanta superioara pentru a ataca decizia judecatoreasca.

Ne puteți urmări și pe Google News

In replica, avocatul jurnalistei, Christophe Bigot, a subliniat faptul ca „informatiile de natura intima despre cuplul Sarkozy au fost folosite si in scopuri politice, in vederea accederii la putere a lui Nicolas Sarkozy, iar cazul este unul „exceptional”„.

„Confidenta” Anna Bitton Autoarea, Anna Bitton, a fost o apropiata a Ceciliei Sarkozy si a scris cartea in urma mai multor intalniri pe care le-a avut cu fosta sotie a presedintelui francez, in care acesta i-a relatat episoade din viata sentimentala, familiala si despre trairile sale emotionale.

Pentru prima data sunt scoase la suprafata informatii din interiorul furtunosului mariaj al familiei Sarkozy, Cecilia plangandu-se „confidentei” despre „aventurile extraconjugale ale sotului sau” si despre faptul ca pensia alimentara platita de acesta pentru fiul lor de zece ani, Louis, este prea mica. 

EXTRASE

„Cecilia. Portret”, o carte controversata Unele dintre cele mai „savuroase” fragmente din cartea Annei Bitton, postate pe pagina de internet a publicatiei franceze „Nouvel Observateur” si atribuite fostei prime-doamne a Frantei:

> „Nicolas nu este potrivit pentru functia de presedinte al Frantei. Are o reala problema de comportament. Trebuie sa-i spuna cineva asta, eu am facut-o timp de 18 ani si nu mai pot, mai ales de-acum inainte.”

> „Nu-l mai iubesc. Cand ma uit la el acum, ma intreb cum am putut sa-l iubesc...”

> „Este un om care nu iubeste pe nimeni, nici macar pe propriii copii.”

> „Fiul meu (n.r. - Louis, 10 ani, al carui tata este Sarkozy) nu va fi crescut precum cei ai lui Nicolas, care aveau incaltaminte de 2.000 de euro.”

> „Nu este demn.”

> „Nicolas este un escroc. Toata lumea mi-a spus asta.”

> „Cat timp am trait alaturi de Nicolas, niciodata n-a venit sa manance cu noi. Stateam la masa cu copiii, iar el manca la birou.”