Carpetele vechi ale bunicii pot valora mii de lei. Obiectele vechi sunt vânate de colecționari
- Iulia Moraru
- 25 august 2022, 22:31
Carpetele vechi de pe vremea bunicilor noștri nu mai sunt la modă, locul loc fiind luat de altele mai moderne. Însă, în loc să fie aruncate, acestea pot fi vândute pe diverse site-uri de anunțuri, iar suma de bani nu e deloc de neglijat. Anumite carpete ajung să coste câteva sute de lei.
Carpetele tradiționale românești care au umplut casele bunicilor pot fi astăzi vândute pentru câteva sute de lei bune, chiar dacă acestea nu mai sunt la modă pentru multe persoane.
Cele mai multe carpete sunt țesute manual, iar acestea pot avea o vechime de zeci de ani.
Astfel, potrivit site-urilor de anunțuri, o carpetă tradițională, cusută de mână, poate fi vândută chiar și cu 1.200 de lei. Aceasta are o vechime de 60 de ani și este în stare perfectă, fiind țesută la război.
Carpetele pot fi cu diferite modele și culori. Prețul unei alte carpete se ridică la 600 de lei. Și aceasta are o vechime tot de 60 de ani, potrivit anunțului.
De asemenea, unii oameni au ales și să le înrămeze, astfel încât acestea să nu se deterioreze. Cu tot cu ramă, o carpetă poate valora și 500 de lei.
Pe un alt site dedicat podelei, carpetele și covoarele românești țesute manual se ridică chiar și la 2.270 de lei.
Și monedele vechi pot valora o avere
Monedele vechi, uitate prin sertare, se pot ridica și ele la o valoare considerabilă. Nu puțini sunt aceia care aleg să colecționeze monede.
Astfel, o monedă ce-l înfățișează pe regele Mihai I, poate fi cumpărată de pe site-urile de anunțuri cu nu mai puțin de 100.000 de lei.
Moneda de argint ce datează din anul 1946 este un ban de 100.000 de lei, gravat cu chipul Regelui Mihai I.
„Oferim spre vânzare monede care sunt în familie de peste 50 ani. Moneda de colecție din argint de 100.000 lei din anul 1946 Menționez ca nu a fost spălată, curățată, etc”.
„Moneda argint 100.000 Lei Regele Mihai 1946 Valoarea nominală 100000 LEI, ROMANIA, stema României şi un porumbel aducînd o ramură de măslin unei femei simbolizînd pacea. Revers. Inscripţia MIHAI I REGELE ROMANILOR, efigia regelui spre dreapta şi anul 1946.”, sunt doar câteva dintre anunțurile de pe site-urile specializate.