Carnea de urs, la mare căutare. Cât a ajuns să coste un kilogram de cotlet

Carne de urs. Sursa foto: Facebook/Gust bogat din Maramu'

Carnea de urs este la mare căutare, iar prețurile sunt pe măsura beneficiilor pe care le are. Acestă carne este bogată în vitamine și minerale, iar prețurile sunt pe măsură.

Carnea de urs este considerată o delicatesă

Chiar dacă în România este una dintre cele mai mari populații de urși din Europa, carnea de urs ajunge rar pe mesele românilor. Iar unul dintre motive ar fi că se vinde la prețuri foarte mari în comparație cu alte produse din carne.

De exemplu, la un magazin din România, două kilograme de carne de urs se vinde între 472 și 500 de lei. Mai exact:

  • un kilogram de pulpă de urs poate ajunge la 235 de lei,
  • un kilogram de cotletul de urs ajunge la 285 de lei kilogramul,
  • două kilograme de carne de urs, la ofertă, se vând între 472 și 500 de lei.

În străinătate, carnea de urs se regăsește în meniurile restaurantelor celebre. Mai este vândută și sub formă de conserve sau curry instant.

Carne de urs. Sursa foto: gourmetto.ro.

Este apreciată pentru valorile nutriționale

Această delicatesă este apreciată în primul rând pentru valorile nutriționale. Este bogată în proteine, are un conținut scăzut de grăsimi și nu conține carbohidrați, având o valoare calorică foarte mică.

De asemenea, este o sursă de vitamine și minerale, cum ar fi: magneziu, mangan, seleniu, potasiu, zinc, fier, cupru și fosfor. Mai mult, consumată toamna ajută la sistem imunitar slăbit. Cei care doresc să mănânce așa ceva trebuie să știe că prepararea este de durată până devine fragedă.

Carnea acestui tip de vânat se prepară de obicei marinată pentru a-i îmbunătăți gustul și frăgezimea. Se poate prepara ca tocăniță, la cuptor sau sub formă de pastramă (foto).

Pastramă de urs. Sursa foto: Facebook

Carnea de urs, apreciată de consumatorii din Japonia

Într-un oraș din Japonia se poate cumpăra chiar de la tonomate. Mai exact, cei din orașul Akita, Japonia, pot cumpăra carne proaspătă de urs direct de la automate amplasate în diverse locuri, la prețuri destul de mari.

De exemplu, o porție de 250 de grame costă 16,5 dolari. Carnea provine de la urși sălbatici vânați în nordul Japoniei și este foarte căutată de călătorii din gara orașului Semboku. Compania care deține aceste automate are comenzi chiar și din Tokyo, potrivit theguardian.com.