Evenimentul Zilei > International > Carnagiul din El Paso a fost comis cu o armă cumpărată din România
Carnagiul din El Paso a fost comis cu o armă cumpărată din România

Carnagiul din El Paso a fost comis cu o armă cumpărată din România

Cel mai sângeros masacru care s-a produs anul acesta în SUA, pe data de 3 august în El Paso,Texas, a fost comis cu o armă cumpărată din România şi muniţia din Rusia, potrivit celor declarate de criminal.

Suspectul masacrului de la El Paso, Patrick Crusius, 21 de ani, spune că și-a achiziționat pușca AK-47 din România și muniția pentru armă din Rusia.  Iar pe 3 august 2019 a tras rafale de gloanțe la un Walmart aglomerat, ucigând 22 de persoane.  După atac, el a susținut că „a vrut să împuște cât mai mulți mexicani”.

Potrivit unui nou raport al Departamentului pentru Siguranța Publică din Texas, el a achiziționat armele utilizate în atacul său fără milă din România, unde sunt mult mai ieftine. Se crede că a achiziționat online puşca AK-47, apoi a preluat-o personal de la un magazin local de arme.

România şi Rusia sunt ţări foarte ieftine de unde poţi să cumperi arme şi muniţie fără probleme.

Importurile de arme sunt reglementate de Biroul SUA de alcool, tutun, arme de foc și explozive, iar armele semiautomate de mare putere trebuie recunoscute ca fiind utilizate în scopuri „sportive”, nu de uz militar, pentru a fi admise, potrivit unui ghid al biroului. Anul trecut, România a exportat aproximativ 9.000 de puști semiautomate în SUA, potrivit unui raport al Tratatului privind comerțul cu arme . „În mare parte, astăzi, aceste tipuri de arme de asalt sunt caracterizate drept arme sportive”, a spus Chipman.

„În primul rând, motivul pentru care oamenii sunt atrași de aceste importuri este faptul că sunt mai puțin costisitoare”, a mai spus David Chipman, consilier principal la Giffords- un grup național de control al armelor, titrează texastribune.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: