Atacatorii au sosit cu ajutorul unor motociclete și camionete în satul care se află în apropierea capitalei statului Borno, Maiduguri.

Câteva persoane au fost ucise pe loc iar alte persoane au murit  în timp ce încercau să-i alunge pe atacatori. Guvernatorul statului Borno, Muhammed Bulama, consideră acest atac a fi o răzbunare pentru uciderea a 11 luptători Boko Haram de către săteni în urmă cu două săptămâni. Jurnaliștii prezenți la fața locului afirmă că au văzut case arse și cum rudele celor uciși încercau să identifice cadavrele.

Președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a condamnat atacul și a ordonat forțelor aeriene și armatei să îi ”vâneze pe atacatori”, relatează Reuters.

Zeci de mii de civili au fost uciși și mai mult de două milioane de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele în ultimii ani din cauza islamiștilor. Traducerea denumirii mișcării islamiste „Boko Haram”, este “educația occidentală este interzisă” și această mișcare promovează o versiune a Islamului care interzice musulmanilor să participe la orice activitate politică sau socială asociată Occidentului. Gruparea încearcă răsturnarea guvernului și crearea unui stat islamic în Vestul Africii. Islamiștii Boko Haram nu sunt activi numai în Nigeria, ci și în țările învecinate precum Ciad, Niger și Camerun.