Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se află în centrul unui nou scandal izbucnit ca urmare a unor evenimente petrecute în anul 2018. După ce vineri, ministrul a criticat, la bilanţul MAI pe 2018, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din subordinea sa, duminică, șeful Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ioniță, a publicat o scrisoare în care relatează un episod de anul trecut când s-a aflat între Carmen Dan și Mihai Tudose.

La momentul respectiv ministrul de și-a dat acordul pentru ca Ioniță să ocupe funcția de șef al Poliției Române. Pe de altă parte, Ioniță susține că a trebuit să accepte funcția în urma unor presiuni.

„Acum, domnul Ioniță spune foarte multe lucruri. Ce pot eu să fac în situația asta decât să îl las pe domnul Ioniță să spună ce are de spus pentru că niciodată nu am considerat că e cazul să pun eu căluș la gură unui om care vrea să vorbească. De ce vorbește tocmai acum, este o întrebare”, a declarat Carmen Dan.

„Nu cred că ar trebui eu să îi spun acum care ar fi consecințele, ce este trist pentru mine e că un ofițer de carieră așa cum spune care invocă onoarea își pune uniforma în cap în modul acesta”, a precizat Carmen Dan, întrebată care ar fi consecințele declarațiilor făcute de Cătălin Ioniță.

„Îl invit pe domnul Ioniță să facă publice demersurile pe care le-a făcut către Direcția Generală de Protecție Internă”, a mai adăugat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai precizat că nu are reproșuri de făcut. „Așa cum mă cunoașteți mă raportez la instituții și mai puțin la persoane”, a afirmat aceasta.

Replica lui Mihai Tudose

„Vă aduceți aminte cum în Ianuarie 2018 am cerut demisia acestei ,,doamne” fiindcă minte și are o agendă proprie în cadrul ministerului… Atunci ,,partidu’” a luat foc, am fost făcut misogin și evident deconspirat ca fiind securist și trădător… Acum, Chestorul Ioniță recunoaște că ,,doamna” a mințit și nu numai ci și o serie de abuzuri și presiuni care nu au nici o legătură cu ceea ce trebuie să fie un ministru de interne…

Nu cred că se mai așteaptă nimeni ca ,,doamna” Dan să-și dea demisia… Poate chiar e util să mai stea acolo. Să o vedem și să ne reamintim cum arată ,,omul perfect al lu’ Dragnea/ PSD” Această mostră de jalnic caracter organizează alegerile… În fața ei depun jurământul de onoare tinerele generații de polițiști… ei stând drepți în fața unei mincinoase care, fiindcă are tricou cu PSD dat de Dady Dragnea pare intangibilă! Această ,,doamnă” este membră CSAT… Nu trebuie să-și dea ea demisia… trebuie trimiși toți acasă. Urgent!

P.S. Declarația chestorului Ioniță este mult mai vastă și dezvăluie și multe alte mizerii….”, a scris fostul premier Mihai Tudose pe Facebook.

 

Citește și: