Evenimentul Zilei > Politica > Carmen Dan, aproape de reușită. Proiectul care prevede puteri sporite pentru jandarmi. Ce nu mai ai voie să faci
Carmen Dan, aproape de reușită. Proiectul care prevede puteri sporite pentru jandarmi. Ce nu mai ai voie să faci

Carmen Dan, aproape de reușită. Proiectul care prevede puteri sporite pentru jandarmi. Ce nu mai ai voie să faci

Proiectul care prevede puteri sporite pentru forțele de ordine a trecut de Senat. Inițiativa legislativă a fost semnat de ministrul de Interne, Carmen Dan.

O inițiativă legislativă semnată de ministrul Carmen Dan, care prevede puteri sporite pentru forțele de ordine, a trecut de Senat și a ajuns la dezbatere pe masa deputaților. Aceștia au cerut câteva lămuriri, cum ar fi dacă mesajele injurioase sau un număr de mașină obscen pot fi sancționate, informează B1.

„Aş vrea să ştiu ce înseamnă acte sau gesturi obscene, expresii jignitoare sau vulgare. De exemplu, plăcuța celebră se încadrează în această lege?”, a declarat Adriana Săftoiu.

„De exemplu, dacă mă dezbrac în public.”, a declarat un Secretar de stat în MAI.

„Din punctul meu de vedere, poţi să foloseşti termenul m*** în orice spaţiu şi în orice situaţie.”, a declarat Vasile Daniel, deputat de la Partida Romilor.

Comisar-șef de poliție Geani Cătălin Nica, secretar general adjunct MAI: „Intervenţia noastră nu are legătură cu plăcuţele.”

Dacă această inițiativă legislativă, scrisă de Carmen Dan și Florin Iordache, va fi adoptată, poliţiştii vor putea folosi cătuşe, bastoane, sprayuri lacrimogene sau paralizante, electroşocuri sau pistoale cu bile ca să imobilizeze orice persoană bănuită că pune la cale acţiuni violente.

Opoziţia a acuzat că iniţiativa a apărut după mitingul diasporei din 10 august, pentru a-i intimida pe cei care vor să protesteze. Ministrul de Interne, Carmen Dan, este acuzat că nu cunoaște problemele polițiștilor, deoarece a refuzat să mai participe la ședințele unde se discută aceste chestiuni.            

„Regretăm că de 1 an şi 6 luni doamna ministru nu a mai participat la şedinţele de dialog social, ci doar aparatul Ministerului de Interne desemnat în această situaţie, dacă doamna ministru ar fi participat, ar fi putut să afle chiar de la noi, de la Federaţia Sindicală, în mod obiectiv, chiar din zona zero, toate problemele cu care se confruntă poliţiştii, sperăm ca acest dialog cu doamna ministru să fie reluat.”, a spus Ciocan.