Evenimentul Zilei > Justitie > Carmen Dan, despre arestarea lui Ghiță. Când au aflat autoritațile române că omul de afaceri se află în Serbia?
Carmen Dan, despre arestarea lui Ghiță. Când au aflat autoritațile române că omul de afaceri se află în Serbia?

Carmen Dan, despre arestarea lui Ghiță. Când au aflat autoritațile române că omul de afaceri se află în Serbia?

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a dezvăluit, într-o intervenție telefonică la TV că autoritățile din România au știut că Sebastian Ghiță se află în Serbia cu o zi înainte să fie prins.

"Joi, cu o zi înainte (de prinderea lui – n.r.), Poliția română a a vut informația că Sebastian Ghiță este în Serbia și am solicitat sprijinul autorităților. Am avut o colaborare bună cu Serbia și am știut că va fi oprit. Acum nu mai avem competență în acest caz”, a declarat ministrul de Interne la Antena 3.

Carmen Dan a explicat și ce s-a petrecut în ziua arestării fugarului Sebastian Ghiță.  Fostul deputat a fost arestat în cursul nopții de joi spre vineri, el fiind legitimat de poliția sârbă. Era însoțit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce Sebastian Ghiță a prezentat documente false. ”Am solicitat informări privind veridicitatea actelor, am fost informați că documentele respective sunt false, seria documentului (prezentat de Ghiță – n.r.) aparținea unui act expirat. 

Apoi, prin Interpol, Poliția română a transmis către sârbi că persoana legitimată cu documente care poartă însemnele slovene este Sebastian Aurelian Ghiță, urmărit internațional de România și am solicitat arestarea lui”, a spus ministrul de Interne.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost prins în Serbia după aproape patru luni de la dispariţie, timp în care instanţele din România, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalul Prahova, au emis două mandate de arestare în lipsă pe numele lui.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News