Carla Bruni, respinsă de ziariştii de la „Libération“

Carla Bruni, respinsă de ziariştii de la „Libération“

Carla Bruni, soţia preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, a pierdut postul de „redactor-ş ef special“ al cotidianului „Libération“, la doar câteva ore după ce fusese propusă, pentru o zi, în această funcţie, de directorul publicaţiei, Laurent Joffrin.

Iniţiativa, parte a campaniei de promovare a albumului muzical lansat de Bruni, a fost criticată de jurnalişti, care s-au arătat iritaţi de ideea promovării soţiei preşedintelui în paginile ziarului, recunoscut ca având vederi de stânga. Site-ul bakchich- info a dezvăluit că Joffrin a anunţat într-o şedinţă de redacţie intenţia de a o numi pe Carla Bruni-Sarkozy în funcţia de redactor-şef pentru o zi.

La puţin timp după acest moment, sindicatul personalului de la „Libération“ a afişat un comunicat în care se desolidariza de orice campanie „în beneficiul Carlei Bruni-Sarkozy“ care ar putea avea „consecinţe dezastruoase asupra imaginii ziarului în momentul în care cititorii săi sunt în căutarea unor repere“.

Ulterior, Laurent Joffrin a renunţat la idee, argumentând însă că această decizie nu a avut legătură cu reacţia echipei redacţionale a cotidianului. El a explicat că a renunţat la proiect în principal din teama de a fi prost înţeles de cititori. „În contextul actual, o astfel de iniţiativă ar fi suspectată drept un mod de a-i face jocul lui Sarkozy. Iar noi nu vrem asta“, a precizat Jofrin.

Ne puteți urmări și pe Google News