Evenimentul ZileiPoliticaCariera lui politică depindea de asta! Netanyahu a pledat nevinovat

Cariera lui politică depindea de asta! Netanyahu a pledat nevinovat

Cariera lui politică depindea de asta! Netanyahu a pledat nevinovat
În urma acuzațiilor de corupție, premierul israelian Benjamin Netanyahu a pledat nevinovat. Reluarea procesului său a fost făcută cu șase săptămâni înaintea alegerilor parlamentare de care depindea cariera sa politică.

Netanyahu a pledat nevinovat. „Confirm răspunsul în scris înaintat în numele meu”, a spus Benjamin Netanyahu în faţa unei complet de trei judecători la un tribunal din Ierusalism păzit de numeroase forţe de securitate.

Ce referire a făcut Benjamin Netanyahu

El a făcut referire la un document pe care avocaţii săi l-au înaintat instanţei luna trecută, în care susţineau că nu este vinovat de acuzaţiile care i se aduc – mită, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare distincte.

Conform Agerpres, premierul este acuzat că ar fi acceptat în mod repetat cadouri scumpe şi că ar fi încercat să-şi asigure o acoperire mediatică favorabilă în schimbul acordării unor avantaje.

În paralel, zeci de persoane au demonstrat în faţa instanţei împotriva lui Netanyahu.

Netanyahu a pledat nevinovat. Ce au strigat protestatarii

„Bibi, pleacă” şi „Bibi la închisoare” au strigat demonstranţii, folosind porecla prim-ministrului.

Luni a fost a doua oară când Netanyahu a compărut în instanţă, prima înfăţişare având loc în mai 2020, când i-au fost citite acuzaţiile.

Şedinţa de luni era programată iniţial în ianuarie, dar a fost amânată din cauza lockdown-ului impus pe fondul epidemiei de COVID-19 şi relaxat de duminică.

Audierea de luni a fost făcută cu câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare de la 23 martie. În pofida procesului, partidul Likud al lui Netanyahu continuă să conducă în sondaje, chiar dacă acestea prognozează că îi va fi dificilă formarea unei coaliţii majoritare.


Accesează: