Evenimentul Zilei > Economie > Care sunt cele mai ieftine zboruri către capitalele lumii
Care sunt cele mai ieftine zboruri către capitalele lumii

Care sunt cele mai ieftine zboruri către capitalele lumii

Pentru că nimic nu se compară cu o toamnă englezească, un week-end în stil italian sau mirosul celor mai fine parfumuri, vă prezentăm cele mai interesante oferte de zbor dus-întors către capitalele europene.

Românii, mari amatori de city-breakuri, au de unde alege atunci când vine vorba de oferte ale companiilor aeriene. Cele mai mici prețuri de bilete se împart în trei companii low cost: Wizz Air, Blue Air și Ryan Air.

Pentru un weekend într-o capitală europeană, românii vor trebui să scoată din buzunar, în medie, 600 lei pentru un bilet dusîntors, în cazul în care vor cumpără bilete cu cel puţin o lună înainte de zbor. Pentru a valorifica la maximum călătoria, vor părăsi ţara vineri dimineaţa şi vor reveni duminică noapte. Unele companii aeriene oferă reduceri în cazul unei înregistrări pe site sau la folosirea unui cod promoţional. Din verificările EVZ, Wizz Air este în fruntea companiilor low cost, prin preţurile practicate în politica de discount. Trebuie spus că pentru a beneficia de acest preț preferențial se plătesc inițial 150 de lei, care oferă accesul la reduceri prin cardul Wizz discount pentru un an de călătorii. Acolo unde concurenţa este mai puternică, spre exemplu Londra, Ryan Air oferă cel mai mic preţ. Spre deosebire de celelalte companii ale căror avioane decolează de pe aeroportul Otopeni, aeronavele Ryan Air decolează de pe aeroportul din Constanţa. Trebuie să țineți cont de faptul că aterizarea aeronavelor low cost nu are loc pe aeroporturile centrale. Când vă calculați bugetul pentru transport, aveți, așadar, în vedere, și costul transportului de la aeroport până în oraș. Preţul unui bilet către Paris de la aeroportul Beauvais este de 17 euro pentru o călătorie dus. Preţul biletului de tren de pe aeroportul Lutton până în centrul oraşului Londrei costă 13 euro, iar un bilet de transfer cu autocarul către Roma costă de 4 euro. Pentru o călătorie dus -întors, tarifele sunt duble.

Sfaturi de călătorie

Este recomandată o atenţie sporită pentru greutatea bagajului de mână, mulți călători fiind nevoiți să achite până la 70 de euro pentru depășirea limitei de greutate. Lichidele ce depăşesc în jur de 100 ml sunt interzise în avion, limita fiind stabilită în funcţie de compania aeriană aleasă. „Este bine să evitați să puneți în bagaje pila de unghii, forfecuța sau orice alt instrument de cosmetică ascuțit, aceste obiecte fiind interzise în aeroporturi. Rareori se întâmplă ca o companie aeriană să mai piardă vreun bagaj, dar de ce să vă asumaţi acest risc? Turiştii se pot proteja de astfel de incidente și ținându-şi lucurile de valoare, de la aparatul foto şi laptop la inelul de logodnă cu diamante, în bagajul de mână. Deşi este puţin probabil să vă se ceară să vă dezbrăcați până la lenjerie, evitați pe cât puteți hainele şi accesoriile care conţin părţi metalice, catarame, nasturi” au declarat reprezentanţii momondo, unul dintre motoarele de căutare pentru călătorii cu avionul, pentru EVZ.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News