România ocupă locul 28 în clasamentul întocmit pe Uniunea Europeană şi Europa Occidentală. Prin comparaţie, Bulgaria, se plasează pe poziţia 86 în clasamentul general, cu un indice de percepţie al corupţiei de 3,3, iar în cea ce priveşte regiunea, poziţia ocupată de vecinii de la sud de Dunăre este 30.

Pe primul loc în clasamentul general întocmit de Transparency International se află Noua Zeelandă, cu un un indice de percepţie al corupţiei de 9,5, urmată de Danemarca cu 9,4 , Finlanda cu 9,4 şi Suedia cu 9,2. Locul cinci este ocupat de Singapore cu un scor de 9.2.

La polul opus, ţara cu cel mai scăzut indice de percepţie al corupţiei, şi implicit cu cel mai ridicat nivel al corupţiei, este Somalia care înregistrează scorul de 1,0, urmată de Coreea de Nord cu acelaşi scor. Printre ţările cu cel mai ridicat nivel de corupţie se mai află Birmania, cu scorul de 1,5, Afganistanul, tot cu 1,5 şi Uzbekistanul cu 1,6.

Clasamentul are 182 de poziţii şi este întocmit în baza datelor culese de la 13 instituţii internaţionale, printre care Banca Mondială, băncile asiatice şi africane de dezvoltare şi Forumul Economic Mondial.