Și bogați și cu sânge albastru, asta ar fi caracterizarea celor mai înstăriți membri ai familiilor regale din lume. Locul 5 este ocupat de dinastia Chakri, din Thailanda. Aceștia au o avere de 70 de miliarde de dolari. Monarhia thailandeză a preluat puterea în 1782, iar de atunci nu a făcut decât să își sporească averea.
Poziția financiară a acestei dinastii s-a bazat în principal pe bunurile personale și ale coroanei, care au devenit parte din istoria și cultura Thailandei. Locul 4 este ocupat de Casa Nahyan din Abu Dhabi cu o avere estimată la 150 de miliarde de dolari.
Familiile regale din Emirate ocupă primele locuri în top
Stabilitatea financiară a familiei provine din prosperitatea pe bază de petrol a statelor din Golf. Cu un accent deosebit pe Abu Dhabi, unde sunt multe resurse petroliere disponibile. Membrii Casei Nahyan joacă un rol esențial în guvernul și dezvoltarea Abu Dhabi. Bogăția lor este reflectată de un spectru larg de oportunități regionale, în special în domeniul imobiliar și al infrastructurii.
Locul 3 este ocupat de Casa Thani din Qatar cu o avere estimată la 335 de miliarde de dolari. Sursa principală de avere sunt zăcămintele vaste de gaze naturale. Familia regală a Qatarului a profitat de poziția sa drept unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze naturale la nivel global. Ceea ce reprezintă o mare parte din bogăția actuală a dinastiei. Locul 2 este ocupat de casa Sabah din Kuweit cu o avere de 360 de miliarde de dolari.
Petrolul este cel care le-a adus bogăție
Familia regală a țării a făcut profit de pe urma prosperității petroliere a națiunii. Întrucât acesteia i s-a încredințat să păzească bogăția Kuweitului. Drept urmare a folosit aceste resurse pentru a stimula creșterea economică.
Locul 1 este departe de toate celelalte și aparține Casei Saud din Arabia Saudită, care are o avere de 1,4 trilioane de dolari. Și aici principala sursă de venit este petrolul. Familia controlează unul dintre cele mai mari zăcăminte de petrol din lume.