Care sunt bolile provocate de viaţa la oraş

Care sunt bolile provocate de viaţa la oraş

Un studiu complex, publicat de Daily Mail, arată că persoanele născute şi crescute în oraşele mari vor avea mari probleme, atât de sănătate, cât şi psihice, atunci când vor atinge vârsta maturităţii.

În anul 1900, doar 14% din populaţia lumii locuia în mediul urban. Până în 2050, 70% din populaţia globului va locui la oraş, dezvăluie un sondaj realizat de United Nations.

Predispuşi la afecţiuni psihologice

Conform specialiştilor, persoanele care locuiesc la oraş ar trebuie să fie mai sănătoase decât cele de la sat, deoarece au ocazia să mănânce mult mai sănătos, au acces mult mai rapid la medic şi sanse mari de a se angaja rapid. Cu toate acestea, sănătatea orăşenilor devine îngrijorătoare.

Motivele pentru care orăşenii nu sunt atât de sănătoşi pot fi observate încă de la naştere: deşi se nasc mult mai durdulii, micuţii sunt poluaţi încă de când se află în uter cu o substanţă chimică ce determină aspectul "umflat". În plus, în copilărie, micuţii sunt crescuţi în case cu un nivel de igienă mult prea crescut, ceea ce duce la o dezvoltare slabă a anticorpilor.

Mai mult, orăşenii sunt cu 39% mai predispuşi la afecţiunile psihologice, precum depresia şi caracterul bipolar. Reclamele şi abuzul de fast-food la orice colţ de stradă influenţează tinerele în ceea ce priveşte alimentaţia, 20% dintre acestea fiind afectate de bulimie. Studiul a fost realizat de Institutul de Psihiatrie din Londra, şi publicat în Journal of Experimental Medicine.

Ne puteți urmări și pe Google News