Evenimentul Zilei > Actualitate > Care este pericolul care îi pândeşte pe oamenii absorbiţi de gadgeturi
Care este pericolul care îi pândeşte pe oamenii absorbiţi de gadgeturi

Care este pericolul care îi pândeşte pe oamenii absorbiţi de gadgeturi

Comportamentul japonezilor absorbiţi de gadgeturi a produs peste 41% din accidentele recente în care sunt implicaţi oameni care merg pe stradă sau pe biciclete, potrivit „Yahoo”.

Îngrijorător este că din ce în ce mai mulţi japonezi deţin telefoane mobile moderne, iar numărul lor creşte rapid, inclusiv în rândul copiilor, potrivit specialiştilor.

Era atent

Date oficiale din cadrul municipalităţii Tokio arată că din 2009 până în 2013, 122 de persoane au ajuns la spital din cauza accidentelor provocate de cei care erau mai atenţi la telefonul mobil decât la trafic. De exemplu, un bărbat a murit lovit de tren din cauză că era atent la telefon şi nu s-a asigurat atunci când a traversat o cale ferată.

O companie japoneză de telefonie mobilă a efectuat o simulare pe calculator, arătând ce s-ar întâmpla dacă toată lumea ar traversa o intersecţie cu ochii în telefonul mobil. Rezultatele au arătat că, dacă 1.500 de persoane ar traversa simultan o intersecţie, ar avea loc 446 de coliziuni, 103 persoane s-ar prăbuşi la pământ şi 21 de telefoane şi-ar scăpa telefonul mobil. Doar o treime din persoane ar reuşi să traverseze intersecţia fără să păţească nimic.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: