Care este cea mai ieftină destinaţie turistică europeană | VIDEO

Care este cea mai ieftină destinaţie turistică europeană | VIDEO

Situat la poalele muntelui Vitoşa, unul dintre cele mai mari oraşe din Peninsula Balcanică. Reconstruit după cel De-Al Doilea Război mondial, modernizat mai ales în ultimii 10 ani.

Acesta este oraşul Sofia, care a devenit Capitala Bulgariei pe 3 aprilie 1879. Deviza oraşului, înscrisă pe blazonul oficial, este: “Creşte, dar nu îmbătrâneşte niciodată”!

Prima în top

Anul trecut, Sofia era situată pe primul loc într-un top al celor mai ieftine destinaţii turistice europene realizat de conform priceoftravel.com, şi citat de Deutsche Welle. “Cel mai ieftin oraş turistic din Europa, devine mai popular cu fiecare an, parţial datorită preţurilor mici la aproape orice, însă poziţia sa izolată va fi în continuare o problemă pentru majoritatea turiştilor ocazionali', nota site-ul citat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Topul a inclus 40 de oraşe, iar clasamentul a fost realizat pe baza preţurilor pentru hotelurile ieftine şi bune, transport, mâncare, băutură şi atracţii turistice. S-a concluzionat că o zi la Sofia îl costă pe un turist, în medie, circa 20,75 de dolari, în timp ce la Bucureşti, care a ocupat poziţia a treia în respectivul top, indexul a fost stabilit la 28,30 de dolari pe zi.

Tot anul trecut, Sofia s-a clasat prima în topul celor mai ieftine oraşe europene pentru turiştii din Statele Unite, potrivit Novinite. Topul a fost făcut pe baza unui index de călătorii care a ţinut cont de ratele de schimb valutar, de taxele de hotel, de preţul unei pizza, a unei călătorii cu taxiul, şi a unui martini sec!

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/kl0GtqDD_ys" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe>