VEZI care au fost cele mai sângeroase atacuri teroriste din Europa, după 11 septembrie

VEZI care au fost cele mai sângeroase atacuri teroriste din Europa, după 11 septembrie

Atacul din orașul francez Toulouse, din fața colegiului iudaic, soldat cu patru morți, nu este singular în Europa. După atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA, Europa a fost și ea lovită de o serie de atacuri teroriste, comise de extremiști islamici.

(15, 20) Noiembrie 2003,  Turcia  - Primul atac major după atentatele de la 11 septembrie a avut loc la Istanbul. Patru mașini-capcană au explodat în fața unor sinagogi, a Consulatului Britanic din Istanbul și  a sediului general al băncii HSBC. În total, 57 de oameni au murit, alți 700 fiind răniți. 74 de oameni au fost puși sub acuzare de autoritățile turce, care au susținut că aceștia aveau legături cu rețeaua Al Qaeda.

11 Martie 2004,  Spania - Mai multe explozii simultane au avut loc în patru trenuri pline cu navetiști, la Madrid. Atentatul s-a soldat cu 191 de morți și 1.800 de răniți, fiind considerat cel mai grav atac terorist de pe teritoriul Europei. Autorii atacului au susținut că s-au inspirat din acțiunile organizației Al Qaeda.

7 Iulie 2005,  Marea Britanie - Patru atacatori sinucigași, dintre care trei erau născuți în Marea Britanie, au fost autorii atacurilor sângeroase de la metroul din Londra și dintr-un autobuz. 56 de oameni au murit, iar alți 700 au fost răniți. August 2006 - Poliția britanică a dejucat un complot terorist, prin care urmau să fie aruncate în aer cel puțin 10 aeronave transatlantice. Trei bărbați au fost găsiți vinovați de conspirație la crimă, fiind condamnați la închisoare pe viață.

Ne puteți urmări și pe Google News