„Dacă ne uităm pe cifrele raportate până în prezent, din 23 aprilie s-a constatat o stabilizare a situației, creșterea de noi cazuri și decese s-a situat într-un prag convenabil sub 400 de cazuri în medie.

Din punct de vedere epidemiologic, ca dinamică a fenomenului, suntem într-o situație care denotă un control care există.

Să fim optimiști, dar nu absolut încrezători că acest număr de cazuri nu va crește, mai ales în contextul în care măsurile luate se vor relaxa total și rapid.

Sper că evoluția ulterioară va fi cel puțin stabilă. Ne așteptăm la o descreștere a evenimentului.

Legat de măsurile de relaxare a acțiunilor întreprinse, trebuie gândite foarte bine și făcute în mod treptat, etapizat, cu multă înțelepciune, să nu creăm un nou val ulterior”, a explicat Doina Azoicăi, potrivit Digi24.

Mai mult, cercetătorul Mihai Netea, profesor de biologie experimentală la Universitatea Radboud din Nijmegen, e de părere că numărul de îmbolnăviri este destul de limitat, datorită faptului că, în comparație cu alte state, România a gestionat bine criza. De asemenea, Mihai Netea a avertizat că relaxarea nu trebuie făcută dintr-o dată, pentru că, altfel, ne putem aștepta la un nou val de îmbolnăviri.