Clipe de mare panică, sâmbătă, în centrul Iașului, după ce s-a anunțat o bombă la Hotelul Unirea. Ancheta a descoperit autorul alarmei false.
Care a fost motivul alertei cu bombă de la Hotel Unirea? Mai multe echipaje de intervenție au luat cu asalt, sâmbătă, Piața Unirii din Iași, după o alarmă cu bombă. Pompierii, pirotehniștii și polițiștii ieșeni au petrecut câteva ore bune luând la puricat tot Hotelul Unirea. Într-un final s-a dovedit a fi o alarmă falsă.
Sâmbătă, în jurul prânzului, Piața Unirii din Iași a fost luată cu asalt de polițiști, pompieri și pirotehniști. Un apel la 112 anunțase că în Hotelul „Unirea” a fost plasată o bombă. Ore întregi, specialiștii din Iași au verificat dacă cele semnalate se confirmă. Pentru persoanele cazate în hotel a fost un șoc. Panica s-a infiltrat imediat și printre angajați. Autoritățile au făcut un perimetru în jurul hotelului, circulația în zonă fiind total restricționată.
Poliția a făcut verificări împreună cu structuri paralele
Polițiștii din Iași au făcut verificări împreună cu structuri paralele. „În jurul orei 12:35 am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iași se află un dispozitiv explozibil. La fața locului s-au deplasat polițiști, pompieri și jandarmi, procedându-se la delimitarea zonei respective și desfășurarea activităților specifice.
Polițiștii pirotehniști efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil și se continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat sâmbătă reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.
După verificări amănunțite, reprezentanții IPJ au anunțat că a fost vorba de o alarmă falsă.
Citește și: E oficial. Cât te costă un apel fals la 112
A împrumutat telefonul unei persoane care a sunat la 112
Surse din cadrul anchetei au precizat că apelul a fost efectuat din județul Suceava, din localitatea Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii din Iași în colaborare cu cei din Suceava au reușit să ajungă la proprietarul telefonului de unde s-a efectuat apelul. Este vorba despre o persoană care a împrumutat telefonul unei alte persoane pentru a efectua un apel.
Proprietarul telefonului le-a spus polițiștilor suceveni că nu a știut că persoana care i-a solicitat ajutorul va efectua un apel la 112 ca să anunțe o bombă. Polițiștii trebuie să stabilească acum cine trebuie tras la răspundere. Un apel fals blochează multe echipaje de intervenție. Dacă va fi găsit vinovat, cel care a efectuat apelul ar putea fi amendat chiar și cu 10.000 de lei.
Sursa: BZI