Evenimentul Zilei > Social > Cardurile Millenium au fost blocate miercuri
Cardurile Millenium au fost blocate miercuri

Cardurile Millenium au fost blocate miercuri

Bancpost a blocat încă de miercuri după-amiază (30 aprilie) retragerea de numerar de la bancomate de pe o parte din cardurile de salarii Millenium, potrivit reprezentanţilor biroului de presă al instituţiei.

Banca a anunţat joi după- amiază că a luat această măsură pentru o parte din cardurile Millenium emise. Au fost blocate retragerile de numerar de pe cardurile în cazul cărora Bancpost a suspectat tranzacţii frauduloase. Suspiciunile băncii care au generat blocarea cardurilor au fost tranzacţii de retrageri de numerar de la bancomate în perioada Sărbătorilor de Paşte.

Posesorii de carduri Millenium aflaţi în această situaţie au putut face însă plăţi la comercianţi, însă au putut lua sumele cash numai începând de ieri. Reprezentanţii băncii nu au oferit informaţii referitoare la numărul tranzacţiilor suspecte şi nici la valoarea acestora.

Plângeri mai vechi la poliţie

Aproximativ 80 de clienţi ai Bancpost au depus plângeri la Brigada de Combatere a Criminalităţ ii Organizate Bucureşti (BCCOB), după ce au constatat că de pe cardurile de salarii Millenium emise de bancă le-au dispărut sume variind între câteva sute şi câteva mii de lei.

„Primele plângeri au fost depuse acum mai bine de o lună, nu este vorba despre o situaţie produsă în ultimele zile şi, deocamdată, nici nu putem spune că avem de-a face cu fraude. Şi asta, pentru că am discutat cu reprezentanţ ii Bancpost şi ne-au asigurat că problema este la ei, mai precis că ar fi vorba despre o eroare de sistem. Am înţeles că banca a făcut deja plăţile către cei care au depus reclamaţii. Cu toate acestea, suntem datori să verificăm fiecare plângere, pentru a ne asigura că nu există, totuşi, şi cazuri în care s-au făcut retrageri ilegale, cu carduri false. Aşa că am stabilit să ne întâlnim, luni, cu reprezentanţii băncii şi să verificăm fiecare caz, să vedem unde a fost eroare de sistem şi unde a fost altceva“, ne-a explicat, ieri, comisarul-şef Iulian Marin, şeful BCCOB.

Potrivit acestuia, prejudiciul total reclamat până acum poliţiştilor se ridică la aproximativ 60.000 de lei.