Biserica Catolică a distrus dosare despre autori ai abuzurilor sexuale din rândurile sale, a recunoscut astăzi cardinalul german Reinhard Marx, consilier al papei Francisc, în cadrul unui summit pe această temă care are loc zilele acestea la Vatican, informează notează 7sur7.

„Administrația nu a ajutat la îndeplinirea misiunii Bisericii, dar în schimb, a ascuns-o, a discreditat-o şi a făcut-o imposibilă".  "Abuzul sexual al copiilor și al tinerilor este, în mare măsură, datorat abuzului de putere în cadrul administrației", a susținut cardinalul german. 

Dosare care ar fi putut documenta aceste acte teribile şi indica numele celor responsabili au fost distruse sau chiar nu au fost constituite”, a declarat preşedintele Conferinţei Episcopilor din Germania într-un discurs rostit în faţa a 190 de participanţi la reuniune. „Procedurile și procesele stabilite pentru a judeca crimele nu au fost în mod deliberat respectate". 

“Abuzul sexual asupra copiilor şi tinerilor este, într-o măsură considerabilă, cauzat de abuzul de putere din cadrul administraţiei”, a susţinut cardinalul german, în lunga sa prezentare despre necesitatea ca Biserica să aibă o administraţie la înălţimea scandalurilor sexuale care i-au stricat imaginea.

"Drepturile victimelor au fost, de fapt, călcate în picioare și lăsat la bunul plac al indivizilor“ , a spus Cardinalul Marx.  Potrivit cardinalului german, numărul cazurilor examinate de instanțele bisericești și detaliile acestor cazuri ar trebui, pe cât posibil, să fie făcute publice.