Evenimentul Zilei > Social > Caravana Filmului Românesc a ajuns la Alba, urmează Sighişoara
Caravana Filmului Românesc a ajuns la Alba, urmează Sighişoara

Caravana Filmului Românesc a ajuns la Alba, urmează Sighişoara

Câteva sute de persoane au participat la proiecţiile organizate într-o sală de cinema improvizată din Alba Mall, special amenajată pentru caravana Zilele Filmului Românesc, care a ajuns la Alba-Iulia, anunţă organizatorii.

Astfel, 600 de spectatori au umărit filme ca „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” de Andrei Ujică sau „Marţi, după Crăciun” de Radu Muntean, preţul unui bilet fiind 1 leu.
După Alba-Iulia, vine rândul sighişorenilor să se bucure de cele mai reprezentative producţii româneşti ale ultimilor ani. Sighişoara este oraşul care va încheia această primă ediţie a evenimentului, în perioada 26-28 noiembrie. 
Zilele Filmului Românesc este un eveniment organizat după modelul caravanei  4 3 2, în cadrul căreia filmul premiat cu Palme d’OR a putut fi văzut în 15 oraşe din ţară, şi se derulează în perioada 5- 28 noiembrie în Botoşani, Brăila, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Alba-Iulia şi Sighişoara, proiecţiile fiind organizate în săli de teatru sau cinema.
La Sighişoara, proiecţiile vor avea loc la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, unde vor rula „Francesca”, în regia lui Bobby Păunescu, „Boogie”, în regia lui Radu Muntean, „Amintiri din Epoca de Aur”, un film colectiv sau Occident”, în regia lui Cristian Mungiu. Mai multe detalii despre program, găsiţi pe site-ul evenimentului.