Caranfil, în cărţi pentru Globul de Aur

Caranfil, în cărţi pentru Globul de Aur

Nominalizări. Filmul "Restul e tăcere", în regia lui Nae Caranfil, intră în cursa nominalizărilor la Globul de Aur, la categoria Cel mai bun film străin.

Pelicula concurează cu alte 52 de titluri (cu opt mai puţine decât anul trecut), cele mai multe trecute deja prin festivaluri. Franţa deţine supremaţia, cu 14 filme calificate, printre care şi „În clasă", în regia lui Laurent Cantet, premiat cu Palme d’Or la Cannes. Printre producţiile calificate la premiile acordate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (HFPA) se numără şi „Gomorra" lui Matteo Garrone, „Il Divo" de Paolo Sorrentino sau „The Baader Meinhof Complex", cu Alexandra Maria Lara.

Bine primit la Festivalul de la Locarno şi Telluride, „Restul e tăcere” a fost comparat de unii critici americani, în ce priveşte decorurile, cu „Naşul II” al lui Francis Ford Coppola. De promovarea filmului în Statele Unite se ocupă în prezent producătorul Cristian Comeagă, care se află în căutarea unui distribuitor.

Nominalizările la Globul de Aur vor fi date publicităţii pe 11 decembrie, câştigătorii urmând a fi anunţaţi la ceremonia de pe 11 ianuarie, la Beverly Hilton din Los Angeles. Gala precedă Oscarurile din februarie, unde „Restul e tăcere” are din nou o şansă, fiind propunerea României la categoria Cel mai bun film străin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul trecut, „432” al lui Cristian Mungiu a făcut istorie, fiind primul film românesc nominalizat vreodată la Globurile de Aur.