Evenimentul Zilei > Social > Ion Caramitru, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare de Ambasada Japoniei la București
Ion Caramitru, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare de Ambasada Japoniei la București

Ion Caramitru, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare de Ambasada Japoniei la București

Ion Caramitru, Directorul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, a fots decorat, joi, cu Ordinul Soarelui Răsare (Order of the Rising Sun, Gold Rays with Ribbon).

Ordinul a fost înmânat de către E.S. domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia recepției în onoarea Zilei Naționale a Japoniei, în prezența unui public numeros.

Ordinul Soarelui Răsare este una dintre cele mai prestigioase distincții japoneze și este acordat unui număr restrâns de personalități din întreaga lume, precizează un comunicat al Ambasadei Japoniei la București, remis presei.

Ordinul i-a fost conferit domnului Ion Caramitru, reprezentant de seamă al teatrului contemporan, în semn de recunoaștere a meritelor deosebite în promovarea culturii japoneze și a contribuției avute la dezvoltarea relațiilor și schimburilor culturale dintre Japonia și România.  

Înalta distincție a fost acordată de către E.S. domnul Ambasador Ishii în numele Majestății Sale, Împăratul Akihito al Japoniei, iar diploma care acompaniază ordinul poartă sigiliul de stat al Japoniei și este semnată de către premierul Shinzo Abe.  

Ambasada Japoniei are convingerea că acordarea acestei înalte distincții domnului Ion Caramitru va duce în continuare la consolidarea  bunelor legături de prietenie și colaborare dintre Japonia și România.