Caracatiţa "Doi şi-un sfert"

Caracatiţa "Doi şi-un sfert"

Scandalul de la Interne capătă o nouă ramură şi lista celor implicaţi se măreşte. Apar chiar numele preşedintelui Băsescu şi cel al fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu.

Ca şi în scandalul "Gorbunov", de acum o lună, apare şi o neregulă în plus. Şerban, omul care l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu să pună mâna pe terenul pe care astăzi se află Complexul "Feeria", pare a fi omul bun la toate: el este acuzat şi de predarea ilegală a unui listing telefonic către consulul României în Italia, Tiberiu Dinu.

"Băsescu şi Tăriceanu fac coadă la Popoviciu"

Potrivit DNA, unul dintre cei acuzaţi în scandalul "Agronomia", Petre Pitcovici, i-ar fi spus ofiţerului de poliţie judiciară Ion Motoc, într-o discuţie înregistrată, că la "la Popoviciu, Băsescu şi Tăriceanu fac coadă să intre".

Pitcovici este şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, cel care, alături de fostul lider DGIPI Cornel Şerban, l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu să pună mâna pe un teren din nordul Capitalei, pe care a fost construit Complexul comercial "Feeria".

Motoc este autorul denunţului şi, totodată, punctul de plecare al anchetei DNA. După ce a fost contactat de Direcţie, ofiţerul a acceptat ca discuţiile sale cu Pitcovici să fie înregistrate.

Preşedintele Băsescu neagă

În urma informaţiilor vehiculate în presă, potrivit cărora preşedintele Traian Băsescu ar fi fost implicat în afaceri cu Puiu Popoviciu, Administraţia Prezidenţială a remis un comunicat în care neagă toate acuzaţiile: "Preşedintele României, Traian Băsescu, nu a fost niciodată la sediul companiei omului de afaceri invocat în emisiunile Realitatea TV.

Fostul primar general Traian Băsescu sau Primăria Capitalei nu au avut nicio legătură cu transferul de proprietate sau cu intabularea terenului.

În acest context, Preşedintele României respinge orice încercare de a fi asociat cu acte ilegale.

Administraţia Prezidenţială îndeamnă Realitatea TV să solicite probe pentru afirmaţii de natură a leza imaginea publică a şefului statului sau a oricărei alte persoane", se precizează în comunicat.

Scandalul se ramifică. Numitorul comun - Şerban

Potrivit DNA, şeful DGIPI, Cornel Şerban, i-ar fi furnizat consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, listingul telefonic al unui politician român.

În schimbul acestui serviciu, Şerban urma să fie sprijinit pentru a fi numit la şefia DGIPI, funcţia pe care a ocupat-o începând cu mijlocul lunii martie. DNA arată că respectivul diplomat român în Italia i-a promis lui Şerban sprijinul total al "unui ministru".

Se speculează că numele ministrului este Ion Bazac, şeful de la Sănătate. Acesta a primit o serie de ameninţări, iar listingul telefonic i-ar fi fost foarte util pentru a afla sursa acestor ameninţări.

Într-un comunicat remis astăzi, Bazac a negat însă totul. "Nu am nicio legătură cu subiectul cazului în derulare. Am fost ameninţat, probabil pentru a fi intimidat în luarea anumitor măsuri, dar nu am solicitat servicii suplimentare, deşi oricare dintre miniştrii guvernului beneficiază de sevicii uzuale de protecţie din partea structurilor abilitate", scrie în documentul oficial, care arată poziţia lui Bazac.

Fiica diplomatului, acţionară la Ferrari Consulul României la Milano, Tiberiu Dinu, s-a declarat uimit de acuzaţii. El a spus că nu face declaraţii de presă, ci aşteaptă o decizie finală în acest caz.

Fiica lui Tiberiu Dinu, Alexandra, fosta soţie a internaţionalului român Adrian Mutu, este acţionară a firmei Forza Rossa, unicul importator al mărcii Ferrari în România. Pachetul majoritar al firmei numite este deţinute chiar de Bazac şi soţia sa. Înainte de a fi numit ministru al Sănătăţii, el s-a ocupat de dezvolatarea mărcii italiene în România, fiind chiar poreclit de presă "ministrul Ferrari".

Şerban este cercetat, alături de şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Petre Pitcovici, şi omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu, într-un dosar privind achiziaţia dubioasă a unui teren în nordul Capitalei, care a aparţinut Universităţii de Agronomie. Rectorul unităţii de învăţământ, Ioan Alecu, a fost, la rându-i, pus sub acuzare.

Cine este Tiberiu Dinu?

Mugurel Tiberiu Dinu a fost numit consul general la Milano în februarie 2007, după terminarea mandatului de patru ani şi rechemarea în ţară a consulului român Mircea Gheordunescu.

Născut în anul 1961, în Bucureşti, Dinu a absolvit Academia de Militară (Poliţie) A.I. Cuza în anul 1992, iar în perioada 1995-1996 a urmat cursurile postuniversitare ale Facultăţii de Drept Bucureşti.

Din 2002, el a lucrat în cadrul Consulatului General al României la Milano, îndeplinind funcţia de vice-consul şi consul general. Anterior, a fost ofiţer în cadrul Ministerului de Interne. 

Ştire actualizată la ora 18:44

CITIŢI ŞI: Serviciul de informaţii al mahărilor

Secretele unui milionar misterios

Perla afacerilor lui Popoviciu

Afacerile cu statul, trambulina capitalistului "Puiu" Popoviciu

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News